ASV piemēro sankcijas Lukašenko reaktīvajai lidmašīnai

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/Scanpics

ASV piektdien, 24. martā, piemērojušas sankcijas Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko oficiālajai reaktīvajai lidmašīnai un diviem automobiļu ražotājiem par darbinieku iebiedēšanu.

ASV Finanšu ministrija piemērojusi sankcijas lidmašīnai "Boeing 737 EX-001PA", ko Lukašenko un viņa ģimenes locekļi izmanto oficiāliem un personiskiem braucieniem, tai skaitā uz starptautiskiem galamērķiem.

Sankcijas, kas aizliedz ASV pilsoņiem un uzņēmumiem slēgt darījumus ar sankcijām pakļautajiem objektiem, varētu apgrūtināt lidmašīnu operatoram pakalpojumu un rezerves daļu saņemšanu.

Sankcijas piemērotas arī Baltkrievijas automobiļu rūpnīcai un Minskas automobiļu rūpnīcai, kas iebiedēja savus darbiniekus, kuri piedalījās streikos un miermīlīgajos protestos pēc prezidenta vēlēšanām 2020. gada augustā.

Par šo vēlēšanu uzvarētāju kārtējo reizi tika pasludināts Lukašenko, tomēr opozīcija un starptautiskā sabiedrība apsūdzēja režīmu plašā vēlēšanu rezultātu viltošanā.

Minskas automobiļu rūpnīcā protestu dalībnieki tika iebiedēti un pēc tam atlaisti, bet Baltkrievijas automobiļu rūpnīcā viņiem tika draudēts ar atlaišanu, norādīja ASV Finanšu ministrija.

Sankcijas piemērotas arī vairākiem nesen ieceltajiem Baltkrievijas Centrālās vēlēšanu komisijas locekļiem. Pašai komisijai sankcijas jau ir piemērotas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu