Policists Latgalē tirgojis piekļuvi aizliegtiem TV kanāliem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas propagandas kanāls. Attēls ilustratīvs.
Krievijas propagandas kanāls. Attēls ilustratīvs. Foto: Shutterstock

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturējis Latgales policistu, kurš par samaksu fiziskām personām nodrošinājis piekļuvi Latvijā aizliegtām televīzijas programmām.

IDB marta nogalē aizdomās par aizliegtu uzņēmējdarbību aizturēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes teritoriālās struktūrvienības amatpersonu, informēja IDB.

Birojs izmeklēšanas gaitā noskaidroja, ka minētā amatpersona nesaistīti ar dienesta pienākumu pildīšanu policijā par samaksu sniegusi pakalpojumus fiziskām personām, nodrošinot tām piekļuvi televīzijas programmām, kuru translācija Latvijā ir aizliegta.

IDB veicis virkni procesuālās darbības, kuru laikā gūts apstiprinājums par Valsts policijas amatpersonas pretlikumīgo rīcību. Aizliegto televīzijas programmu pieslēgumu darbība ir tehniski pārtraukta.

Aizdomās turētajai Valsts policijas amatpersonai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks aģentūrai LETA pauda, ka policijā patlaban notiek būtiskas pārmaiņas, un rindu attīrīšana no atsevišķiem negodprātīgiem darbiniekiem ir viena no pārmaiņu neatņemamām sastāvdaļām.

Minētais gadījums parādot, ka policijā, gluži tāpat kā sabiedrībā kopumā, darbs pie šo negodprātīgo personu izgaismošanas ir jāturpina.

Lai arī IDB ir iestāde, kurai ar šo aktīvi jānodarbojas, policija cieši sadarbojas, gan pati sniedzot riska informāciju, gan nodrošinot cita veida nepieciešamo atbalstu un informāciju.

"Jau iepriekš esmu minējis - vecie laiki ir beigušies un šādām personām policijā nav vietas. Vienlaikus sabiedrība var būt droša, ka šie ir tikai atsevišķi gadījumi un Valsts policija ir moderna, efektīva un uz attīstību un sabiedrību vērsta iestāde, kura savu uzdevumu izpildi veic ar mērķi rūpēties par Latvijas iedzīvotāju drošību," uzsvēra Ruks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu