Čārlzs III ar Kamillu ieradušies Berlīnē; drošības nolūkos iesaistīti vērienīgi policijas spēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Berlīnē par drošību un kārtību Lielbritānijas karaļa Čārlza III vizītes laikā trešdien gādās aptuveni 900 policistu, paziņojusi policijas preses pārstāve.

Čārlzs III kopā ar karalieni konsorti Kamillu šodien ieradies Vācijā savā pirmajā valsts vizītē kopš kļūšanas par monarhu.

Policija pie Brandenburgas vārtiem ir norobežojusi teritoriju ap viesnīcu "Adlon", kurā apmetīsies Čārlzs III.

Drošības pasākumi pastiprināti arī pie valdības ēkām, kuras apmeklēs karalis, un Belvjū pili, kas ir Vācijas prezidenta Franka Valtera Šteinmeiera oficiālā rezidence un kur notiks pieņemšana.

Laukumā pie Brandenburgas vārtiem pēc drošības pārbaudes tika ielaisti aptuveni 1500 cilvēki, kuri varēja klātienē vērot karaļa uzņemšanu ar militāru godu.

Par Čārlza III un Kamillas tiešo drošību gādā Vācijas federālās kriminālpolicijas īpašo uzdevumu vienības un apsargi no Lielbritānijas.

Automašīnas un vietas, kurās uzturēsies karaliskais pāris, tiek pārbaudītas arī ar suņiem, kas apmācīti saost sprāgstvielas.

Rīt Vācijas galvaspilsētā par drošību un kārtību gādās vēl lielākas skaits policistu - aptuveni 1100, jo rīt karalim paredzēti vairāki pasākumi un tikšanās Berlīnē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu