Upēs galvenokārt turpina pazemināties ūdens līmenis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas upēs galvenokārt turpinās ūdens līmeņa pazemināšanās vai nelielas svārstības, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Straujākais ūdens līmeņa kritums novērots Vidzemes upēs. Pēdējās dienās Lielajā Juglā pie Zaķumuižas ūdens līmenis pazeminājies par 2,2 metriem, Tirzā pie Lejasciema un Pededzē pie Litenes - par aptuveni pusotru metru.

Amatā pie Melturiem ūdens atkāpies par nepilnu metru, bet upe vēl ir laivojama.

Paaugstinās ūdens līmenis ezeros un to upju augštecēs, kas iztek no ezeriem, - ūdens līmenis vēl nedaudz kāpj Dubnā pie Višķiem, Aiviekstē pie Lubānas un Salacā pie Mazsalacas.

Ūdens līmenis vēl nedaudz paaugstinās arī daļā Gaujas, pie Carnikavas tas lēnām krītas. Pēdējās divās nedēļās ūdens līmenis Gaujā pie Siguldas un Valmieras cēlies par aptuveni trim metriem.

Turpinās pakāpenisks ūdens līmeņa kāpums Daugavā. Daugavas baseinā Baltkrievijā ir līdz 22 centimetriem bieza sniega sega, šonedēļ daļa sniega izkusīs, gaidāms arī lietus, tāpēc ūdens līmenis Daugavā vēl celsies.

Saskaņā ar "Global Forecast System" prognozi šīs nedēļas beigās un nākamajā nedēļā Daugavas baseinā atkal gaidāmi stipri nokrišņi - gan sniegs, gan lietus. Augstākais ūdens līmenis likteņupē iespējams aprīļa vidū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu