Oranžais un dzeltenais brīdinājums - Pali Daugavā turpināsies arī aprīlī

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aprīlī pali Daugavā turpināsies, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Valsts austrumu daļā pašlaik ir plaši applūdušas palienes un zemākās vietas. Ūdenslīmeņa kāpums turpinās Salacā, Gaujas no Valmieras līdz Carnikavai un Daugavā, kā arī atsevišķās tās baseina upēs. Ūdenslīmenis paaugstinās arī atsevišķās Kurzemes upēs.

Spēkā ir dzeltenais brīdinājums par augstu ūdenslīmeni valsts austrumu daļā un oranžais brīdinājums Daugavas posmā lejpus Daugavpils.

Daugavā ūdenslīmeņa kāpums turpinās, bet tā intensitāte samazinās un tas kļūst lēnāks. Arvien plašāk applūst palienes un zemākās vietas. Daugavas posmā no Suražas līdz Polockai aizvadītajā diennaktī ūdenslīmenis paaugstinājās par 15- 23 cm, bet no Verhņedvinskas līdz Jēkabpilij - par 10- 17 cm.

Kopš marta vidus ūdenslīmenis Daugavas posmā Vitebska - Piedruja paaugstinājies par aptuveni septiņiem metriem, posmā Vaikuļāni - Krāslava - par 5- 6,2 metriem. Daugavā no Piedrujas līdz Daugavpilij tik augsts ūdenslīmenis nav novērots kopš 2013.gada paliem.

Aiviekstē pie Lubānas ūdenslīmenis stabilizējas, un aizvadītajā diennaktī paaugstinājies par 2 cm, Gaujā no Valmieras līdz Carnikavai un Salacā pie Mazsalacas ūdenslīmeņa kāpums arī ir par pāris centimetriem. Rīvā pie Pieviķiem un Durbē pie Cīravas ūdenslīmenis paaugstinājies par 22- 31 cm.

Centra speciālisti prognozē, ka tuvākajās dienās lielā daļā upju samazināsies notece un ūdenslīmenis, tomēr palienes un zemākās vietas būs applūdušas ilgāku laiku. Lēnāks ūdenslīmeņa kāpums turpināsies Gaujā no Valmieras līdz Carnikavai, Salacā pie Mazsalacas tuvākajās dienās turpināsies ūdenslīmeņa kāpums, tomēr tas stabilizējas.

Daugavā ūdenslīmenis ar līdzīgu vai nedaudz mazāku intensitāti turpinās paaugstināties arī tuvākajās dienās. Daugavas baseina upēs ūdenslīmenis pārsvarā pazeminās, tomēr pieteku lejteču posmos ūdenslīmenis paaugstinās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu