Bijušais Līvānu novada pašvaldības izpilddirektors: Lieta pret mani ir politiski motivēta

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Līvānu novada pašvaldības izpilddirektors un pašreizējais Jēkabpils novada pašvaldības izpilddirektors Uldis Skreivers.
Bijušais Līvānu novada pašvaldības izpilddirektors un pašreizējais Jēkabpils novada pašvaldības izpilddirektors Uldis Skreivers. Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušais Līvānu novada pašvaldības izpilddirektors un pašreizējais Jēkabpils novada pašvaldības izpilddirektors Uldis Skreivers uzskata, ka lieta pret viņu, kurā pagājušajā nedēļā spriedumu pasludināja Daugavpils tiesa, ir politiski motivēta.

Taisnīgi šo lietu varētu izskatīt tikai tad, ja lietas politiskos motīvus varētu nodalīt no objektīvajiem apstākļiem, sacīja Skreivers.

Pirms diviem gadiem viņš vērsies tiesībsargājošās iestādēs ar iesniegumu par Līvānu novada domes priekšsēdētāja Andra Vaivoda (LA) un viņa vietnieces Gintas Kraukles (LA) iespējami prettiesiskām darbībām. Tas rezumējies pagājušā gada oktobrī ar Eiropas prokuratūras veiktajām procesuālajām darbībām Līvānu novada domē un domes priekšsēdētāja Vaivoda mājās, skaidro Skreivers.

"Savu vainu neredzu, savu darbu vienmēr esmu veicis uzcītīgi un godīgi atbilstoši saviem amata pienākumiem, bet, ja uz šo gadījumu skatās tikai no šaura politiska redzesloka, tad secinājumi var būt dažādi," pauda Skreivers.

Runājot par Daugavpils tiesas lēmumu pagājušajā nedēļā, Skreivers uzskata, ka "tiesvedība ir pašā sākumā, jo pat pirmās instances tiesa Daugavpilī ir paziņojusi tikai īso spriedumu. Tiesa vēl nav pat detalizēti argumentējusi, kāpēc par lietā skartajiem jautājumiem domājusi šādā veidā. Tāpēc uzskatu, ka tagad domāt par apelācijas iesniegšanu apelācijas instancē, nemaz nerunājot par tālāko rīcību, ir vismaz pāragri." Vispirms ir jāsagaida pilnais sprieduma teksts, pauž Skreivers.

TVNET jau ziņoja, 2022.gada maijā Skreivers tika apstiprināts par Jēkabpils novada pašvaldības izpilddirektoru, bet 17 gadus viņš bija Līvānu novada pašvaldības izpilddirektors.

Pagājušajā nedēļā Daugavpils tiesa par dienesta viltojumu divām toreizējām Līvānu pašvaldības amatpersonām piespriedusi sabiedriskos darbus un naudas sodu, informēja prokuratūra.

Lietā apsūdzēts Skreivers, kā arī bijusī pašvaldības Plānošanas un attīstības daļas vadītāja Baiba Vucenlazdāne.

Tiesa vienu amatpersonu lēmusi sodīt ar sabiedrisko darbu uz 80 stundām, bet otru - ar naudas sodu 7440 eiro apmērā. Tāpat abām apsūdzētajām personām ar tiesas spriedumu atņemtas tiesības vienu gadu ieņemt amatu pašvaldībās un valsts iestādēs, informēja prokuratūra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu