Moraveckis: Krievijas izvērstais karš pret Ukrainu ir agresīvās Krievijas gala sākums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis piedalās preses konferencē pēc tikšanās ar Latvijas Ministru prezidentu Ministru kabinetā.
Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis piedalās preses konferencē pēc tikšanās ar Latvijas Ministru prezidentu Ministru kabinetā. Foto: Zane Bitere/LETA

Krievijas izvērstais karš pret Ukrainu ir agresīvās Krievijas gala sākums, trešdien pavēstīja Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis.

"Mēs šodien veidojam nākotnes Eiropas ainu. Kremlis un Putins, Maskava gribēja Ukrainas galu. Bet šodien mēs redzam, ka šis karš ir gala sākums Krievijai, agresīvajai Krievijai - tādai, kādu mēs to zinām, bet arī sākums pavisam jaunai Eiropai," ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski kopīgā preses konferencē sacīja Moraveckis.

"Krievija jau ir zaudējusi karu un kauju par ukraiņu dvēselēm. Esmu pārliecināts, ka Krievija arī zaudēs šo karu par Ukrainu un galu galā zaudēs karā par dominēšanu mūsu reģionā," sacīja Polijas premjers.

Zelenskis un Moraveckis parakstīja protokolu par militārās tehnikas piegādi Ukrainai, cita starpā arī Polijas bruņutransportieru "Rosomak" piegādi.

Par to, ka Ukraina iegādāsies 100 šādas kaujas mašīnas, tika ziņots jau martā.

Zelenskis un Moraveckis žurnālistiem arī sacīja, ka runājuši par Ukrainas lauksaimniecības produkcijas eksportu un ka ir raduši risinājumu problēmai, uz ko saistībā ar šīs produkcijas eksportu bija norādījuši Polijas zemnieki. Tuvāk par šo risinājumu viņi neko nepaskaidroja.

Polijas lauksaimnieki ar Ukrainas eksportu saista cenu kritumu pašu produkcijai. Trešdien šī iemesla dēļ par demisiju paziņoja Polijas lauksaimniecības ministrs Henriks Kovaļčiks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu