Igaunija izraida trīs Krievijas teātra trupas "Ņitja" dalībniekus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sergei Malgavko

Igaunija izraidījusi Krievijas teātra "Ņitja" trupas dalībniekus, kuri vairākkārt uzstājušies okupētajā Ukrainas pussalā Krimā.

Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments paziņoja, ka trešdien Tallinā migrācijas uzraudzības darbinieki aizturēja trīs teātra trupas "'Ņitja" dalībniekus. 27-37 gadus vecie vīrieši ir Krievijas pilsoņi.

Viņi Igaunijā ieradušies caur Šengenas zonu ar Itālijas izsniegtām tūristu vīzām, tādēļ novērst viņu iebraukšanu valstī nebija iespējams.

Departamenta darbinieki secināja, ka trupa plāno kā viesmākslinieki uzstāties Igaunijā un Vācijā, tādēļ tūristu vīzas nav spēkā. Attiecībā uz personām tika noteikts aizliegums trīs gadus ierasties Šengenas zonā. Trešdienas vakarā vīrieši nogādāti robežkontroles punktā Narvā un nosūtīti uz Krieviju.

Laikraksts "Postimees" iepriekš vēstīja, ka trupa jau ir uzstājusies Igaunijā. Kopš pagājušā gada februāra, kad Krievija sāka atkārtoto iebrukumu Ukrainā, "Ņitja" trupa divreiz - aprīlī un novembrī - apmeklējusi Igauniju, kur viņiem problēmas ar robežas šķērsošanu neradās.

Kultūras ministrijā informēja, ka dati par trupas aktivitātēm saņemta nesen.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu