VIDEO Cik jēgpilni būs topošie dzelzceļa mobilitātes punkti Rīgā? (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Rīgā būvēs dzelzceļa mobilitātes punktus, lai sekmētu iedzīvotāju pārvietošanās paradumu maiņu. Tādējādi attīstot pilsētas sabiedriskā transporta integrāciju Rīgas dzelzceļa pieturās un veidojot dzelzceļa tīklu par Rīgas un Pierīgas sabiedriskā transporta sistēmas centru, vēsta raidījums "Zebra".

Dzelzceļa mobilitātes punktos līdzās modernizētajai "Latvijas dzelzceļa" pasažieru infrastruktūrai ar jauno elektrovilcienu satiksmi paredzēta pilsētas sabiedriskā transporta sasaistes izveide, gājēju telpas sakārtošana ap stacijām, kā arī segtu velonovietņu, īslaicīgās apstāšanās autostāvvietu un koplietošanas autostāvvietu izbūve.

Tad, kad cilvēki vēlas dzīvot pilsētās, viņi saprot, ka to dara kopā, arī ar pārvietošanos vajadzētu būt līdzīgi, spriež raidījuma vadītājs Pauls Timrots. Viņš piebilst, ka mobilitātes punktus būtu jāveido vēl pirms pašas pilsētas robežas, lai tiem būtu jēga.

Arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks domā, ka automašīnu ēra nav beigusies. Taču uz to jālūkojas kā uz transportlīdzekli tālākiem braucieniem. Būtiski atslogojot Rīgu no privātā transporta, varētu lētāk un ērtāk pārvietoties, būtu daudz blakus ieguvumi. Šāds modelis daudzās valstīs jau darbojoties.

Plašāk "Zebras" sižetā!

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu