Video ⟩ Izsolēs liela interese par dzērājšoferiem konfiscētajiem auto (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Dzērājšoferis. Ilustratīvs attēls.
Dzērājšoferis. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Kopš dzērājšoferiem konfiscētie auto nonāk izsolē vai dodas uz Ukrainu palīdzēt karā pagājuši aptuveni četri mēneši. Iedzīvotāju interese par šīm mašīnām esot liela, par vienu izsolē – pat 250 piedāvājumi, vēsta LTV raidījums "Dienas ziņas". 

Šobrīd Valsts nodrošinājuma aģentūras plačos ir ap 600 konfiscēto automašīnu.

NVA pārstāve Laija Dovguško LTV skaidro, ka izsolei tiek piedāvāti auto, kas jaunāki par 2003. gadu. Pārējie auto tiek nodoti, realizēti metālapstrādes uzņēmumiem.

Tās mašīnas, kuras netiek aizvestas uz Ukrainu, nonāk Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīkotajā izsolē.

Dienests gan šo auto pārdošanu sauc par cenu aptauju, jo tā atšķiras no klasiskās izsoles, kur nav izsoles sākuma cena, bet katrs piedāvā savu nosaukto cenu.

VID Finanšu pārvaldes direktora vietniece Ināra Solosteja norādīja: "Tādu gadījumu, ka automašīnas netiek pārdotas, nav, jo interese par šīm automašīnām ir ļoti, ļoti liela, mums ir bijis lielākais skaits 250 piedāvājumi uz vienu automašīnu."

VID nevar precīzi pateikt, kāda ir valsts kasē nopelnītā summa tieši no dzērājšoferu auto pārdošanas, jo valsts piekritīgās mantas izsoles sarakstā nonāk mašīnas, kas atņemtas personām dažādu iemeslu dēļ.

Taču vidējā auto pārdošanas cena šajās cenu aptaujās ir ap 2500 eiro. Ir bijušas arī lielākas un mazākās summas.

Izsolē var arī piedalīties tie, kuriem šie auto ir konfiscēti.

Plašāk skaties LTV sižetā!

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu