Video un Foto ⟩ Hamburgas centru pārklājuši ugunsgrēka dūmi

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Vācijas ziemeļu pilsētas Hamburgas centru svētdien pārklājuši toksiski dūmi no ugunsgrēka divās noliktavās.

Ugunsgrēks izcēlās pulksten 4:30 un sākotnēji Hamburgas centrs bija dūmu aptumšots. Lai gan pirmais liesmu perēklis bijis salīdzinoši neliels, grūtības radījis ūdens trūkums tuvējā apkārtnē, kā dēļ dzēšanas darbi ievērojami aizkavējušies un liesmas izplatījušās arvien plašākā teritorijā.

Sabiedriskā raidorganizācija NDR ziņo, ka aizdegušies konteineri ar sērūdeņradi.

Ugunsdzēsēji piešķīruši ugunsgrēkam ārkārtējas bīstamības pakāpi. Pagaidām nav informācijas, kā ugunsgrēks izcēlies. Nav arī ziņu, ka ugunsgrēkā kāds būtu cietis.

Pēc sākotnējās izmeklēšanas, ugunsgrēka vietā izplūst sērūdeņradis, tāpēc neatliekamās palīdzības dienestiem jāvalkā elpošanas maskas.

Turpinās ugunsgrēka dzēšana.

Degošās noliktavas ir pilsētas Rotenburgsortas rajonā, kas atrodas Elbas krastā.

Iedzīvotāji plašā teritorijā Hamburgas ziemeļaustrumos tiek aicināti turēt aizvērtus logus un durvis un pasargāt sevi no dūmiem. Jāpārtrauc arī gaisa kondicionēšana vai ventilācija. Pusdienlaikā oficiālais brīdinājuma ziņojums tika atjaunināts un klasificēts kā "informācija par bīstamību". Šobrīd paaugstināti piesārņojuma rādījumi pilsētā netiek konstatēti, taču brīdinājums tiek saglabāts.

Lielas pilsētas daļas iedzīvotāji tiek aicināti sargāties no dūmiem, aizverot logus un durvis.

Foto: Ugunsgrēks Hamburgā

Vācijas vilcienu uzņēmums "Deutsche Bahn" no rīta ziņoja, ka ugunsgrēka dēļ jāslēdz sliežu ceļi starp Hamburgu un Bīhenu. Saskaņā ar uzņēmumā teikto, vilcieni starp Hamburgu un Berlīni tiks novirzīti un kavēsies aptuveni 90 minūtes. IC un ICE vilcieni starp Hamburgu un Rostoku ir atcelti.

Vietējo transportu ierobežo arī ugunsdzēsības dienests. "S-Bahn Hamburg" ugunsdzēsēju darbības dēļ abos virzienos slēdza maršrutu starp "Berliner Tor" un "Billwerder-Moorfleet". 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu