Ukrainā darbojas vairāku valstu īpašo uzdevumu vienības, secināms no nopludinātajiem dokumentiem (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainā darbojas vairāku valstu īpašo uzdevumu vienības, secināms no nopludinātajiem Pentagona dokumentiem.

Nopludinātie dokumenti apstiprinot jau aptuveni gadu ilgušās spekulācijas par ārvalstu īpašo uzdevumu vienību klātbūtni Ukrainā, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Kā ziņots, pēdējo dienu laikā sociālajos tīklos ir nonākuši vairāki desmiti nopludinātu dokumentu, kas ietver novērtējumus un slepenus izlūkošanas ziņojumus, kas attiecas ne tikai uz Ukrainu un Krieviju, bet arī ASV sabiedroto analīzi. Tomēr nav skaidrs, vai šie dokumenti ir autentiski vai safabricēti.

Saskaņā ar dokumentu, kas datēts ar 23.martu, lielākais īpašo uzdevumu vienību kaujinieku kontingents Ukrainā esot Lielbritānijai - 50 cilvēku. Tālāk seko Latvija (17), Francija (15), ASV (14) un Nīderlande (1).

Dokumentā gan nav minēts, kur ārvalstu specvienības atrodas un ko tieši tās dara.

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija nav komentējusi tās īpašo uzdevumu vienību iespējamo klātbūtni Ukrainā, jo Lielbritānija šādu informāciju nekad nepublisko.

Tomēr, kā teikts otrdien publiskotajā Aizsardzības ministrijas paziņojumā, nopludinātie dokumenti satur "būtisku daļu neprecizitāšu”.

Arī ASV varas iestādes apstiprinājušas, ka dažos dokumentos acīmredzami veiktas izmaiņas, tomēr taču daudzi no tiem atbilst izlūkdienestu ziņojumiem, kas tiek izplatīti augstā līmenī Baltajā namā, Pentagonā un Valsts departamentā.

Dokumentu noplūdes apstākļi tiks noskaidroti izmeklēšanā - tā varētu ilgt pat vairākus mēnešus.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu