Medijs: Vācijas auto nozares pārstāvis piedāvājis Putinam plānu, kā atdzīvināt sagrauto Krievijas auto tirgu (6)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Vācijas auto nozares pārstāvis Zigdrīds Volfs esot kontaktējies ar kara noziedznieku Vladimiru Putinu un piedāvājis atdzīvināt Krievijas auto tirgu, vēsta ārvalstu mediji.

Izdevuma "Der Spiegel" rīcībā nonākusi trīs lappuses gara vēstule, kurā Volfs ierosinājis plānu izmantot "Volkswagen" ražotnes, no kurām kompānijas cenšas atbrīvoties, lai atdzīvinātu ikonisko Krievijas auto zīmolu "Volga".

Vēstulē, kas rakstīta janvārī, Volfs paudis, ka jaunie "Volga" spēkrati balstītos uz "Škoda" modeļiem, taču ārēji tie tiktu pārveidoti, lai tajos iestrādātu klasiskās "Volga" vizuālās iezīmes.

Volfa sūtītājā vēstulē pausts, ka projekta īstenošanai Krievijai būtu jāinvestē 60 miljardi rubļu - teju 670 miljoni eiro. Projekta ietvaros tiktu ražotas ap 270 000 automašīnu gadā. Projekta mērķis ir atdzīvināt Krievijas sagrauto auto tirgu. Apmaiņā Volfs piedāvājis 12 000 jaunu darbavietu. Tiek ziņots, ka Putins paudis atbalstu šādam plānam. Projekta izpildītājs būtu "PromAvtoKonsalt" uzņēmums, kas pēc "Der Spiegel" rīcībā esošās informācijas pieder pašam Volfam.

Lai gan pats Volfs apgalvo, ka viņam ir "mutiska vienošanās ar "Volkswagen" augstāko vadību" par piedāvāto darījumu Krievijas autorūpniecības atdzīvināšanai, tagad šis apgalvojums tiek apšaubīts. "Volkswagen" valde sarunā ar "Der Spiegel", paziņoja, ka viņiem pilnībā nav nekādas informācijas par šādu vienošanos un vēstulē pausto saturu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu