Marihuānas legalizācija Vācijā notiks divos posmos (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AF

Turpmāk Vācijā netiks sodīta marihuānas glabāšana, ja tās daudzums nepārsniedz 25 gramus, un būs atļauta arī ne vairāk kā trīs kaņepju stādu audzēšana, trešdien pavēstījuši valdības locekļi.

Saskaņā ar veselības ministra Karla Lauterbaha un Lauksaimniecības ministra Džema Ezdemira sagatavoto plānu paredzēts īpašām apvienībām atļaut arī zālītes audzēšanu un izplatīšanu.

Plāns sagatavots pēc valdības sākotnējo marihuānas legalizācijas ieceru izvērtēšanas.

Sākotnēji valdība paredzēja atļaut "zālītes" tirgošanu pieaugošajiem īpašos veikalos, taču tagad no šīs ieceres līdz turpmākajam paredzēts atteikties.

Pēc sarunām ar Eiropas Komisiju (EK) izlemts šādu marihuānas tirdzniecības modeli pārbaudīt otrajā legalizācijas fāzē atsevišķos reģionos zinātnieku uzraudzībā.

Pirmajā legalizācijas fāzē tiks sagatavots likums par "zālītes" glabāšanu, audzēšanu un marihuānas sabiedrisko klubu dibināšanu.

Attiecīga likumprojekta sagatavošana paredzēta vēl aprīlī.

Lauterbahs saskaņā ar koalīcijas līgumu jau pagājušajā rudenī iesniedza priekšlikumus par marihuānas tirdzniecības legalizāciju, taču tie sadurās ar iebildumiem kā esoši pretrunā ar Eiropas Savienības (ES) tiesību normām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu