ES nosaka sankcijas krievu algotņu grupējumam "Vagner"

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Eiropas Savienība (ES) par "aktīvu līdzdalību Krievijas agresijas karā pret Ukrainu" pakļāvusi sankcijām Krievijas algotņu grupējumu "Vagner.

"Vagner" kaujinieki Ukrainā bijuši Krievijas uzbrukumu avangards Soledarai un Bahmutai, teikts ceturtdienas vakarā izplatītajā ES paziņojumā.

Jau iepriekš ES sankcijas grupējumam tikušas piemērotas par Kremļa neoficiālo militāro operāciju īstenošanu visā pasaulē.

Februārī ES sankcijas vērsa pret 11 privātpersonām un septiņām juridiskām personām, kas saistītas ar "Vagner". Daļa no tām apsūdzēta cilvēktiesību pārkāpumos Centrālāfrikas Republikā un Sudānā, bet citas apdraudējušas drošību un stabilitāti Mali.

Jaunās sankcijas izceļ grupējuma "starptautisko dimensiju un grupējuma darbības nopietnību, kā arī tā destabilizējošo ietekmi valstīs, kur tas darbojas", teikts ES paziņojumā.

ES sankciju sarakstam pievienota arī Krievijas mediju organizācija "RIA FAN", kas pieder "Patriot Media Group", kuras direktoru padomi vada "Vagner" dibinātājs Jevgēnijs Prigožins.

"RIA FAN" tiek vainota par līdzdalību Krievijas valdības propagandas un dezinformācijas izplatīšanā par Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Kopumā ES sankcijas par Ukrainas teritoriālās nedalāmības, suverenitātes un neatkarības graušanu vai apdraudēšanu vērstas pret 1473 fiziskajām un 207 juridiskajām personām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu