VIDEO ⟩ Raidījums skaidro, kā Sarkandaugavas pārvads mainījis satiksmes plūsmu (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pagājušajā nedēļā Rīgā atklāts Sarkandaugavas pārvads, kas sola būtiskus uzlabojumus satiksmē. Raidījums "Zebra" devās noskaidrot, kā pārvada atvēršana mainījusi satiksmes plūsmu Sarkandaugavā.

"Tad, kad to [pārvadu] būvēja, solīja, ka Sarkandaugavā dzīve kūsās, būšot atslogota Sarkandaugavas centrālā iela pie pārbrauktuves, neviens tur vairs nebraukšot. Taču izrādās, viss ir citādāk. Vienīgās sekas no pārvada atvēršanas ir tādas, ka cilvēki neievēro zīmes," sacīja raidījuma vadītājs Pauls Timrots.

Kā novēroja un secina raidījums, vietām Sarkandaugavā nav sakārtota satiksmes plūsma, lai to novirzītu uz jauno pārvadu un atvieglotu intensitāti.

Jau ziņots, ka Sarkandaugavas pārvadam ir paredzēta būtiska loma, lai pārvirzītu kravas automašīnu plūsmu prom no galvaspilsētas centra. Tā pamatideja ir būt apvedceļam pilsētas iekšienē, lai kravas automašīnām būtu tiešs ceļš uz ostu, nevis būtu jābrauc pa centra ielām. Tagad pārvads, kura būvniecība sākās 2020. gada aprīlī, ir atvērts visiem satiksmes dalībniekiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu