Sprādzienbīstama priekšmeta dēļ evakuē Japānas premjeru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Japānas premjers
Japānas premjers Foto: 細島啓輔

Japānas premjerministrs Fumio Kisida sestdien tika evakuēts no kampaņas pasākuma, kur tika iemests sprādzienbīstams priekšmets.

Incidents notika Saikazaki ostā Japānas rietumos. Premjers incidentā necieta un pēc pārtraukuma sestdien turpināja kampaņas pasākumus pirms 23.aprīlī gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām un parlamenta papildvēlēšanām.

"Iepriekšējās runas norises vietā bija skaļš blīkšķis. Policija detalizēti izmeklē, bet es vēlētos atvainoties par uztraukumiem un neērtībām, ko tas radīja cilvēkiem," Kisida sacīja, pēc incidenta apmeklējot vietējo dzelzceļa staciju.

Japānas nacionālās raidsabiedrības NHK videoierakstos redzams, ka Kisida nogaršoja zivis Saikazaki ostā, kad sanākušajā pūlī, kas vēlējās dzirdēt premjera runu, izcēlās kņada, jo kāds bija pamanījis, ka tiek nomests aizdomīgs priekšmets.

Pēc mirkļa redzams, kā drošības spēki aiztur kādu personu, bet pūlis atkāpjas. Pēc dažām sekundēm atskan sprādziens un gaisu piepilda balti dūmi.

Uzbrukums notika deviņus mēnešus pēc tam, kad kampaņas pasākuma laikā tika nogalināts bijušais premjerministrs Sindzo Abe. Slepkavība satricināja Japānas sabiedrību, kas lepojas ar sabiedrisko drošību un stingru ieroču kontroli.

Augstāko amatpersonu drošības pasākumi Japānā tika pastiprināti pēc Abes slepkavības, bet tagad tie ir vēl vairāk pastiprināti pirms 19.-21.maijā Hirosimā gaidāmā G-7 valstu - ASV, Francijas, Itālijas, Japānas, Lielbritānijas, Kanādas un Vācijas - līderu samita.

Savukārt sestdien G-7 klimata un enerģētikas ministri ir pulcēju;sies Saporo Japānas ziemeļos, svētdien Karuizavā Nagano pievārtē pulcēsies G-7 valstu un Eiropas Savienības augstākie diplomāti, lai runātu par Krievijas iebrukumu Ukrainā, Ķīnas pieaugošo ietekmi un Ziemeļkorejas provokācijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu