"Bolt" pilnveido drošības funkcijas lietotnē - ievieš "SOS" pogu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Publicitātes foto

"Bolt", Eiropas vadošā transporta platforma, savā lietotnē iepazīstina ar jaunāko papildu drošības funkciju "SOS pogu", kas pieejama gan pasažieriem, gan autovadītājiem. SOS jeb ārkārtas palīdzības poga automātiski ievada ārkārtas palīdzības numuru lietotāja telefonā, kā arī vienlaicīgi nosūta ziņu "Bolt", ļaujot vēl efektīvāk un ātrāk reaģēt uz situācijām, kurās noticis kaut kas ārkārtējs.

"Mūsu mērķis ir nodrošināt platformas pasažieriem braucienus, kuri ir droši ikvienam platformas lietotājam – gan pasažieriem, gan autovadītājiem. Tādēļ esam veltījuši laiku un resursus, lai uzlabotu drošības procesus un funkcijas, ieguldot to izstrādē un pilnveidošanā. SOS poga jāizmanto tad, ja "Bolt" brauciena laikā autovadītājs vai pasažieris, vai cits ceļu satiksmes dalībnieks ir nokļuvis dzīvību vai veselību apdraudošā situācijā un nekavējoties ir nepieciešams vietējo iestāžu atbalsts. Veselība un drošība ir pats svarīgākais, un tā ir arī mūsu darbības prioritāte, tāpēc arī turpmāk ieviesīsim jaunas drošības funkcijas," saka Kristīne Bezerra-Kjerulfa, "Bolt" vadītāja Latvijā.

"Personai, kura ir nonākusi ārkārtas situācijā, ir tiesības notikuma brīdī pieprasīt policijas aizsardzību un mediķu palīdzību. Ārkārtas situācijas var notikt negaidīti, un, jo ātrāk un biežāk cilvēki izvēlas par situācijām ziņot, jo efektīvāks var būt sniegtais atbalsts. Ir būtiski, ka palīdzības lūgšana tiek normalizēta un tiek radīta vide, kas to veicina, kā, piemēram, "Bolt" ieviestā SOS poga," saka Iluta Lāce, centra "MARTA" pārstāve.

Lai aktivizētu SOS funkciju, autovadītājam vai pasažierim jānospiež "SOS poga" lietotnē un jātur trīs sekundes, tad jāapstiprina ar "Jā", ka ir nepieciešams ziņot par ārkārtas situāciju. Telefonā automātiski atvērsies numura sastādīšanas logs ar jau ievadītu ārkārtas palīdzības telefona numuru. Automātiski SOS signāls tiks nosūtīts arī "Bolt".

Lai informētu citus par savu braucienu, jau šobrīd "Bolt" klientiem ir iespēja nosūtīt sava brauciena informāciju draugiem vai tuviniekiem. Aktīva brauciena laikā lietotnē ir pieejama poga "Dalies ar brauciena info". Tā dod iespēju nosūtīt saiti, kurā var vērot konkrēto braucienu reāllaikā – gan to, kur tieši auto atrodas, gan arī – cikos tas ieradīsies galamērķī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu