Video ⟩ Slepkavība Jēkabpils novadā: Rusiņš ilgstoši terorizējis gan dzīvesbiedri, gan viņas kolēģes; zvanījis pat 1000 reizes dienā (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Leons Rusiņš
Leons Rusiņš Foto: Valsts policija

Valsts policija jau otro diennakti turpina meklēt 53 gadus veco Leonu Rusiņu, vēsta Panorāma.

Viņš Jēkabpils novadā nogalinājis bijušo dzīvesbiedri, bet pirms tam vairāk nekā gadu upuri vajāja un terorizēja. Arī sievietes kolēģes, Slimību profilakses un kontroles centra darbinieces, bez mitas tika terorizētas – saņēma rupjus zvanus un īsziņas. Rusiņš zināja viņu auto numurus un adreses:

zvanīja un stāstīja, ko pašlaik dara viņu bērni, kurus viņš vērojot.

"[Nogalinātā] sieviete nolēma pārtraukt attiecības ar šo vīrieti (Rusiņu), bet viņš uzskatīja, ka negrib to. Policijai mēs rakstījām, sieviete, radi, kaimiņi. Tur ir  dedzinātas dzīvokļa durvis, visu šo pusotru gadu kāds rakstīja. Kad pirmo reizi kā privātpersonas rakstījām, piemēroja naudas sodu par sīko huligānismu. 250 eiro. Viņu tas neuztrauca. Viņš teica, ka jau uz 5000 esot naudas sodos," stāsta upures kolēģe.  "Pēdējā nedēļā sāka draudēt: es atbraukšu, jums visām būs beigas. Pēdējās ziņas bija – šī sieviete bija frizētavā.

Viņš viņu izsekoja un teica, ko pucējas, ka melnais maiss viņu gaida."

"Esam šokā par notikušo traģēdiju, izsakām visdziļāko līdzjūtību kolēģes tuviniekiem. Pēdējo sešu mēnešu laikā no konkrētās personas tika saņemti neskaitāmi rupji zvani, īsziņas un e-pasti ar dažādiem draudiem. Reizēm tie bija 1000 zvani dienā," atklāja SPKC pārstāve Ilze Arāja.

Šajā svētdienā vīrietis draudus sievieti nogalināt īstenoja. Uzbruka sievietei lauku apvidū un sadūra.

Tas notika viņas mammas un bērnudārza vecuma bērna acu priekšā.

Pēc slepkavības Rusiņš aizbēga ar auto. Viņu neizdevās aizturēt.

Jēkabpils bāriņtiesas vadītāja LTV apliecināja, ka nogalinātās darbinieces bērns ir drošībā, bet plašākus komentārus nesniedza.

Vīrietis izsludināts arī starptautiskā meklēšanā. Policija aicina ikvienu ziņot par viņa atrašanās vietu un nekādā gadījumā netuvoties.

Pastāv versija, ka viņš pametis Latviju vai izdarījis pašnāvību.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu