Pistoriuss: Ierobežoti Ukrainas uzbrukumi Krievijas teritorijai ir pieņemama taktika (4)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss
Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss Foto: AP/Scanpix

Ierobežoti Ukrainas uzbrukumi Krievijas teritorijai, kamēr Ukraina cīnās pret Krievijas iebrukumu, ir pieņemama taktika, ceturtdien atzina Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss.

Šādā karā ir "pilnīgi normāli", ka "puse, kurai uzbrukts, ieiet ienaidnieka teritorijā, piemēram, lai pārrautu apgādes maršrutus," Pistoriuss ceturtdienas vakarā sacīja intervijā Vācijas raidsabiedrībai ZDF.

"Kamēr netiek uzbrukts pilsētām, civiliedzīvotājiem, civiliem rajoniem, tas ir jāpieņem nepieciešamības dēļ. Ne ar prieku, bet tā ir daļa, piemēram, no apgādes maršrutu pārraušanas," sacīja Pistoriuss.

Viņš tomēr lika saprast, ka Rietumiem ir jāņem vērā, "kā šis karš tiek izcīnīts", pieņemot lēmumus par ieroču piegādēm Kijivai.

"Ja Ukraina pieprasa zināmu tipu bumbas, kas ir aizliegtas pasaules mērogā, tad ir jāsaka nē," uzsvēra Pistoriuss.

Kara gaitā dažas Ukrainas amatpersonas ir aicinājušas Rietumus piegādāt Ukrainai kasešu munīciju un fosfora degbumbas.

Pievēršoties Krievijas armijas stāvoklim, Pistoriuss sacīja: "Mēs zinām, ka daļa materiālu, kas tagad tiek pievesti no noliktavām, ir nožēlojamā stāvoklī. Daži ir burtiski tik veci kā akmeņi - tanki no piecdesmitajiem un sešdesmitajiem gadiem."

Viņš tomēr brīdināja, ka nav iespējams precīzi novērtēt Krievijas spējas saražot jaunu aprīkojumu, tāpēc Rietumu militārajam atbalstam Ukrainai ir jāturpinās.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu