Vācijā streiko dzelzceļa darbinieki un strādājošie vairākās lidostās

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Dzelzceļa darbinieki Vācijā piektdien rīko astoņu stundu streiku, bet strādājošie vairākās valsts lidostās streiko otro dienu pēc kārtas, tādējādi cenšoties panākt algu paaugstināšanu.

Vācijas sabiedriskā transporta nozarē strādājošo arodbiedrība EVG streiku rīko no plkst.3 (plkst.4 pēc Latvijas laika) līdz plkst.11 (plkst.12 pēc Latvijas laika).

Vācijas dzelzceļa kompānija "Deutsche Bahn" neilgi pēc trešdien publiskotā EVG aicinājuma piektdien rīkot streiku paziņoja, ka piektdien atceļ tālsatiksmes vilcienu reisus, kā arī tiks atcelti vairums reisu reģionālajos maršrutos.

Arodbiedrība, kas pārstāv 230 000 darbinieku aptuveni 50 transporta uzņēmumos, tostarp "Deutsche Bahn", pieprasa strādājošo algas palielināt par 12%, ņemot vērā augsto inflāciju valstī.

Vienlaikus piektdien otro dienu pēc kārtas Vācijā streiko strādājošie Diseldorfas, Ķelnes-Bonnas un Hamburgas lidostās, kuriem pievienojušies arī strādājošie Štutgartes lidostā.

Streika iemesls ir arodbiedrības "Verdi" sarunas ar Federālo Drošības uzņēmumu apvienību (BDLS) par papildus piemaksām par darbu nakts maiņās, sestdienās, svētdienās un svētku dienās.

Arodbiedrība cīnās arī par kolektīvo līgumu grozījumiem, kas paredz virsstundu apmaksas palielināšanu komerciālo lidostu drošības dienestu un apkalpojošā personāla darbiniekiem.

Arodbiedrība paziņojusi, ka BDLS iesniegtais rakstiskai piedāvājums esot nepietiekams.

Nākamā sarunu kārta paredzēta 27. un 28.aprīlī.

EVG un "Verdi" marta beigās jau rīkoja vērienīgu sabiedriskajā transporta nozarē strādājošo streiku, kas smagi skāra arī dzelzceļa satiksmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu