Foto Slavena Tartu restorāna ēkā ceturtdien izcēlies ugunsgrēks

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Slavena Tartu restorāna ēkā ceturtdien izvēlies ugunsgrēks
Slavena Tartu restorāna ēkā ceturtdien izvēlies ugunsgrēks Foto: Jürgen Puistaja

Ceturtdien, 20. aprīlī, slavenā Tartu restorāna "La Dolce Vita" ēkā izcēlies ugunsgrēks. Ēkā atrodas arī ūdenspīpes bārs "Shisha", kā arī tās augšējo stāvu izmanto Tartu bibliotēka, vēsta Igaunijas medijs "Postimees". 

Pēc aculiecinieku stāstītā, ugunsgrēks izcēlies uz ēkas jumta, liesmas ļoti lielā ātrumā izplatījušās pa visu ēku. Glābēju komanda izsaukumu saņēma īsi pēc astoņiem vakarā. 

Kā norāda "Postimees", ugunsdzēsēji pēc ierašanās notikuma vietā sākumā nevarēja iekļūt ēkā, tādēļ ugunsgrēks tika likvidēts, ugunsdzēsējiem stāvot uz ugunsdzēsēju auto kāpnēm un pacēlājiem.

Foto: Slavena Tartu restorāna ēkā ceturtdien izcēlies ugunsgrēks

22.30 uguns izplatīšanās tika ierobežota, dzēšana turpinājās līdz diviem naktī, taču piektdienas rīta agrumā glābēji saņēma ziņu, ka no jumta atkal nāk dūmi.

Pulksten sešos no rīta glābēji ieradās notikuma vietā un ar rokas ugunsdzēšamo aparātu nodzēsa vienu no griestu sijām, kas bija sākusi dūmot.

Ugunsgrēkā neviens nav cietis, taču nodarīti lieli materiālie zaudējumi, tostarp Tartu pilsētas bibliotēkai.

Ugunsgrēka cēlonis joprojām nav zināms.

Ceturtdienas vakarā notikuma vietā pulcējās liels skaits cilvēku, lai novērotu ugunsgrēka dzēšanu. Kā stāsta aculiecinieki, glābēji uz izsaukumu reaģējuši ātri un ar lieliem spēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu