Klimata aktīvisti Berlīnē paralizē satiksmi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TENZIN HEATHERBELL

Kustības "Pēdējā paaudze" aktīvisti piektdien lēnā gaitā devušies gājienā pa Berlīni, paralizējot satiksmi Vācijas galvaspilsētā.

Simtiem aktīvistu sapulcējās uz ielas Berlīnes austrumos un dziedot lēnā gaitā devās gājienā uz pilsētas centru. Policisti centās panākt, lai protestētāji atbrīvo brauktuvi, bet vēlāk atļāva gājienam turpināties.

"Pēdējā paaudzes" pārstāve Karla Hinriha otrdien preses konferencē paziņoja, ka aktīvisti vēlas mierīgiem līdzekļiem likt pilsētai ievērot pauzi.

"Pēdējā paaudze" pieprasa izveidot sociālo padomi, lai izstrādātu pasākumus fosilā kurināmā, piemēram, naftas, ogļu un gāzes, izmantošanas pārtraukšanai Vācijā līdz 2030.gadam.

Zinātnieki un politiķi apšauba, vai to iespējams paveikt tik ātri.

Lai sasniegtu šo mērķi līdz 2030 gadam, būtu jāatsakās no automašīnām ar iekšdedzes dzinējiem un gāzes un naftas izmantošanas apkurē, kā arī jāatsakās no spēkstacijām, kurās tiek izmantotas dabasgāze un ogles.

Taču "Pēdējā paaudze" cer uz sabiedrības atbalstu šiem ierosinājumiem.

"Pēdējā paaudze" arī pieprasa, lai Vācijā uz šosejām pieļaujamais braukšanas ātrums būtu 100 kilometri stundā un visā valstī tiktu ieviesta deviņu eiro mēnešbiļete sabiedriskajam transportam.

Vācijas satiksmes ministrs Folkers Visings, kurš noraidījis aktīvistu ideju par pieļaujamā braukšanas ātruma ierobežojumu, plāno 2.maijā tikties ar aktīvistiem, paziņojis ministra preses pārstāvis.

Visings ir asi kritizējis kustību "Pēdējā paaudze" par ceļu bloķēšanu agrāko protesta akciju laikā.

Amatpersonas piektdien brīdināja autovadītājus nemēģināt pašiem apturēt protestētājus. Vairāku agrāko demonstrāciju laikā autovadītāji mēģināja ar spēku aizvilkt prom protestētājus, kuri bija pielīmējuši rokas pie ielas seguma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu