Ādažos norisināsies "DANCON March" ar mērķi vākt ziedojumus labdarībai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Svētdien, 23. aprīlī, Ādažu bāzes apkārtnē otro reizi šajā gadā norisināsies Latvijā izvietoto Dānijas kontingenta karavīru organizētais "DANCON March" ar mērķi vākt ziedojumus labdarībai, informēja Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji.

Vēsturiskais "DANCON March" jeb Dānijas kontingenta maršs ir aptuveni 25,5 kilometrus garš izturības gājiens, kurā astoņu stundu laikā dalībniekiem jāveic distance ar 10 kilogramus smagu mugursomu. Maršs sāksies 23. aprīlī plkst. 9, bet noslēgsies plkst. 17.

Latvijā "DANCON March" norisināsies trešo reizi. Pirmais gājiens pirms 50 gadiem norisinājās Kiprā. Šo 50 gadu laikā gājiens norisinājies 15 valstīs un līdz ar tā norisi Ādažos, Latvija kļuvusi par 16. valsti.

"DANCON March" ir iespēja sabiedroto karavīriem iepazīt Ādažu apkārtni, socializēties ar Latvijas iedzīvotājiem.

Maršā piedalīsies aptuveni 850 dalībnieki no 13 NATO valstīm. Gājiena dalības maksa ir ziedojums. Katram "DANCON March" gājienam tiek izgatavota īpaša piemiņas medaļa. Nacionālo bruņoto spēku karavīri šādā gājienā ir piedalījušies, pildot dienesta pienākumus Kosovā.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, kopš 2022. gada pavasara Latvijā uzturas Dānijas Karalisko bruņoto spēku 1. brigādes karavīri un tehnikas vienības. Šie karavīri iekļaujas Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes sastāvā, piedaloties kopīgos treniņos ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un citu sabiedroto valstu vienībām.

Ādažu novada iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot Latvijas un sabiedroto valstu karavīru pārvietošanos Ādažu novada teritorijā.

Iespēju robežās informācija par Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un sabiedroto aktivitātēm ir pieejama Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes "Facebook" lapā "@MehanizetaBrigade", "Instagram" profilā "@mehanizeta_brigade", "TikTok" platformā "@mehanizeta_brigade" un "Youtube" profilā "@MehanizetaBrigade".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu