Kuleba skaidro, kāpēc Ukrainai un pasaulei nepieciešams miers, nevis agresora pamiers (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Mykola Tys

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitrijs Kuleba paziņoja, ka daudzu valstu amatpersonas, kuras mudina Ukrainu uz sarunām ar Krieviju, neņem vērā faktu, ka Maskava nav demonstrējusi ne mazāko gatavību mieram.

Atsaucoties uz vācu izdevumu "Die Welt", Kuleba uzsvēra, ka Krievija turpina veikt brutālus uzbrukumus Ukrainas ciemiem un pilsētām, lai nogalinātu vairāk cilvēku un okupētu pēc iespējas vairāk valsts teritorijas. Ministrs norāda, ka tas nemaz nenorāda uz vēlmi uzsākt sarunas, pārtraukt agresiju un atjaunot mieru.

"Neviena valsts pasaulē netiecas pēc miera vairāk kā Ukraina. Bet mēs arī zinām, ka patiesam mieram jābūt taisnīgam un ilgstošam," uzsver ārlietu ministrs.

Pēc viņa vārdiem, Ukrainas puse apsver miera piedāvājumus, kas izskan, un sagaida jebkuru iniciatīvu, kas ciena Ukrainas teritoriālo integritāti, ANO statūtu principus un attiecīgās Ģenerālās Asamblejas rezolūcijas.

“Nebūs patiesa miera ne Ukrainai, ne pārējai pasaulei, ja Krievija neuzņemsies pilnīgu atbildību par visiem saviem noziegumiem, ieskaitot kara noziegumu pret Ukrainu un visiem turpmākajiem militārajiem noziegumiem, noziegumiem pret cilvēci un genocīdu,” uzsvēra Kuleba.

Pēc viņa vārdiem, Eiroatlantiskās drošības nākotne tiek lemta kaujas laukā Ukrainā.

"Ja mēs kļūdīsimies tagad un mēģināsim godalgot Putinu par viņa agresiju jebkurā formā tā vietā, lai to uzvarētu, Ukrainas, Eiropas un visas pasaules nākotne tiks apdraudēta,” uzskata ministrs.

"Patiess miers ir starptautiski atzīto Ukrainas robežu atjaunošana. Patiess miers ir droša dzimtene tatāru tautai Ukrainas Krimā. Patiess miers ir kuģi ar graudiem, nevis kara kuģi Melnajā jūrā. Miers ir starptautiskajās tiesībās vienota pasaule. Tas ir tas, par ko mēs cīnāmies – ne tikai par uzvaru karā, bet arī par īstu, ilgstošu mieru,” viņš skaidroja.

Jau vēstīts, ka Itālijas ārlietu ministrs Gvido Krozetto uzskata, ka Ukrainu un Krieviju vajadzētu nosēdināt pie sarunu galda, bet par starpnieku jākļūst Ķīnai.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu