FT: Japāna un ES neatbalsta vispārēju eksporta aizliegumu uz Krieviju (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Industriāli attīstīto valstu grupas G7 dalībnieki, kas pārstāv Eiropas Savienību (ES), un Japāna iebilst pret ASV priekšlikumu pilnībā aizliegt eksportu uz Krieviju, atsaucoties uz avotiem, vēsta laikraksts "The Financial Times".

G7 samita galadokumenta projekts, kas tiek gatavots maijā gaidāmajai dalībvalstu līderu sanāksmei Hirosimā un nonācis laikraksta rīcībā, satur apņemšanos pašreizējo sankciju režīmu pret Krieviju, kas paredz ierobežojumus atsevišķām nozarēm, aizstāt ar vispārēju eksporta aizliegumu, pieļaujot izņēmumus vienīgi atsevišķām preču kategorijām, piemēram, lauksaimniecības ražojumiem un medikamentiem.

Taču samita sagatavošanas sanāksmē, kas notika pagājušajā nedēļā, pret šo ASV priekšlikumu iebilduši Japānas un ES valstu pārstāvji.

"No mūsu viedokļa, tas vienkārši nav iespējams," izteikusies viena no amatpersonām, kas vēlējusies palikt anonīma.

ASV izteikušas šo priekšlikumu, jo Vašingtonā pieaug aizkaitinājums par pašreizējā sankcija režīma radītajām dažādajām iespējām Krievijai apiet pret to vērstos ierobežojumus, stāsta avoti.

ASV Nacionālās drošības padome atteikusies komentēt sarunas ar G7 partneriem, taču uzsvērusi, ka Vašingtona turpinās meklēt ceļus, lai "sauktu Krieviju pie atbildības".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu