Gatavojoties "uzvaras" parādei, Maskavā īslaicīgi slēdz Sarkano laukumu (2)

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Sarkanais laukums Maskavā
Sarkanais laukums Maskavā Foto: Shutterstock

Krievijas Federālais apsardzes dienests (FSO) paziņojis, kas Maskavā Sarkanais laukums apmeklētājiem būs slēgts divas nedēļas - no 27. aprīļa līdz 10. maijam.

Oficiālais iemesls ir gatavošanās "uzvaras" parādei 9. maijā un tās norise.

Arī pērn Kremlis parādes dēļ uz laiku slēdza Sarkano laukumu, tomēr uz tik ilgu laiku tas tiek slēgts pirmo reizi.

Pērn sabiedrības piekļuve laukumam bija ierobežota no 4. līdz 9. maijam.

2021. gadā par ierobežojumiem nekas netika ziņots, un slēgta bija vienīgi piekļuve Ļeņina mauzolejam un nekropolei pie Kremļa sienas.

2020. gadā Covid-19 pandēmijas dēļ parāde Sarkanajā laukumā netika rīkota, bet vēl pirms gada laukums bija slēgts no 6. līdz 9. maijam.

Par to, kāpēc šogad laukums tiek slēgts uz tik ilgu laiku, nekas netiek ziņots, bet komentētāji to saista ar Krievijas varasiestāžu bažām saistībā ar pēdējā laikā arvien biežāko Ukrainas dronu parādīšanos Krievijas debesīs.

Krievijā jau iepriekš tika paziņots par "Nemirstīgo pulka" ielu gājienu atcelšanu, bet vairākos pierobežas reģionos un okupētajā Krimā 9. maija parādes atceltas, to skaidrojot ar drošības apsvērumiem.

Ukrainas uzņēmējs Volodimirs Jacenko aprīļa sākumā izsludināja konkursu dronu ražotājiem.

Viņš solīja 20 miljonus hrivnu (aptuveni pusmiljonu eiro) komandai, kuras drons 9.maijā nosēdīsies Maskavā Sarkanajā laukumā.

Ukrainas medijos un sociālajos tīklos nule kā publicēts īss video, kurā redzams Sarkanais laukums, kas, kā tiek apgalvots, uzfilmēts no ukraiņu drona. Šī video autentiskums nav apstiprināts.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu