DU rektora amatā pēc piecu gadu pārtraukuma atgriežas Barševskis (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jaunievēlētais Daugavpils Universitātes (DU) rektors, DU Zinātņu prorektors Arvīds Barševskis pēc DU Satversmes sapulces sēdes.
Jaunievēlētais Daugavpils Universitātes (DU) rektors, DU Zinātņu prorektors Arvīds Barševskis pēc DU Satversmes sapulces sēdes. Foto: Ivars Soikāns /LETA

Trešdien, 26. aprīlī, amatā stājas jaunievēlētais Daugavpils Universitātes rektors Arvīds Barševskis, kurš šajā postenī atgriežas pēc piecu gadu pārtraukuma.

Jaunais rektors amatā tika ievēlēts 14. aprīlī, saņemot 32 no 50 derīgajām Satversmes sapulces dalībnieku balsīm. Uz šo amatu kandidēja arī bijusī izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.

Iezīmējot galvenās darba prioritātes, Barševskis uzsvēra nepieciešamību iezīmēt mērķa programmas un saliedēta kolektīva nozīmi. Barševskis plānojot tikties ar kolektīvi un studentiem, lai vienotos par to, kā celt universitātes latiņu.

Tāpat tikšot strādāts pie ārvalstu studentu skaita palielināšanas, tostarp ieguldot papildu līdzekļus mārketingā. Vaicāts, uz kuru valstu studentu piesaistīšanu universitāte koncentrēsies, Barševskis norādīja, ka vairāk skatoties uz Austrumāzijas reģionu, bet konkrētas valstis nosaukt atturējās.

Paredzēts palielināt arī vietējo studentu skaitu līdz vismaz 3000 studējošajiem. Jaunā rektora izvērstajā redzējumā par DU stratēģisko attīstību turpmākajiem pieciem gadiem minēts, ka būtiska ir studiju programmu popularizēšanas uzlabošana, katru gadu sastādot studiju programmu popularizēšanas plānu. Tāpat rektora ieskatā būtu nepieciešams ieviest DU iekšējo konkursu par labāko studiju virziena popularizēšanu, paredzot tam finansiālo balvu.

Stratēģiskās attīstības redzējumā arī minēts, ka piecu gadu laikā tikšot panākta pilnīga pārvaldības procesu un plaša studiju un pētniecības procesu digitalizācija, nodrošinot digitālo materiālu deponēšanu "Moodle" un citās platformās.

Barševskis jau ir bijis DU rektors no 2007. līdz 2018. gadam, bet DU darbu pasniedzēja amatā sācis jau 1991.gadā.

Kā liecina LETA arhīva informācija, Barševskis ir biologs, doktora grādu ieguvis 1994.gadā LU. Kopš 2018. gada viņš ir DU Zinātņu prorektors, kopš 2011. gada - Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķis.

Iepriekš DU rektore bija profesore Irēna Kokina, un šopavasar beidzās viņas piecu gadu pilnvaru termiņš. Vairākus mēnešus pirms jaunā rektora vēlēšanām Kokina paziņoja, ka uz rektora amatu atkārtoti nekandidēs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu