Zelenskis cer, ka Ķīna būs atslēga kara izbeigšanai (6)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pēc telefonsarunas ar Ķīnas kolēģi Sji Dzjiņpinu paudis cerību, ka konfliktā ar Krieviju varēs izmantot Pekinas ietekmi.

"Pastāv iespēja izmantot Ķīnas politisko ietekmi, lai atjaunotu to principu un noteikumu spēku, kuros jābalsta miers," savā ikdienas videouzrunā trešdienas vakarā norādīja Zelenskis.

"Ukraina un Ķīna, kā arī lielais vairākums pasaules ir vienādi ieinteresētas valstu suverenitātē un teritoriālajā nedalāmībā," uzsvēra Ukrainas prezidents.

Viņš piebilda, ka "ilgā un racionālā" saruna ar Sji dos "spēcīgu impulsu" abu valstu attiecībām.

"Protams, svarīga sarunu sastāvdaļa ir mūsu uzskati par miera atjaunošanas ceļiem," atzina Zelenskis. "Es izklāstīju Ukrainas miera formulu, tās konkrētos punktus. Mēs vienojāmies mūsu sarunas turpināt."

Trešdienas telefonsarunas laikā Sji pavēstīja par savu nolūku nosūtīt uz Ukrainu un citām valstīm īpašu sūtni, lai ar visām pusēm apmainītos ar viedokļiem par Ukrainas kara politisko risinājumu.

Ķīnas prezidents atkārtoti uzsvēris, ka suverenitātes un teritoriālās nedalāmības ievērošana ir Ķīna un Ukrainas politisko attiecību pamats, norādījusi Pekina.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu