CSDD un Valsts policija komentē negadījumu Siguldas tehniskās apskates stacijā (20)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Sadursme.lv video

Vakar, 26.aprīlī, Siguldas tehniskās apskates stacijā noticis negadījums, kuru izraisīja persona, kas saņēmusi negatīvu transportlīdzekļa tehniskās apskates vērtējumu. Portāls TVNET sazinājās ar Valsts policiju un Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD), lai noskaidrotu notikušā apstākļus.

Attiecīgajā brīdī uz līnijas neatradās neviens transportlīdzeklis. Bīstami tuvu negadījumam tobrīd neatradās arī neviens darbinieks vai klients, negadījumā cietušo nav.

Vīrietis bija nemierā ar tehniskās apskates vērtējumu un apzināti lielā ātrumā pretējā virzienā izbrauca cauri aizvērtiem tehniskās apskates stacijas vārtiem un iebrauca pacēlāja bedrē.

Negadījuma dēļ uz laiku tika slēgta viena tehniskās pārbaudes līnija. Uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts policijas darbinieki turpmākai notikušā izvērtēšanai un negadījuma izraisījušās personas saukšanai pie atbildības.

CSDD vērš uzmanību, ka tehniskās apskates stacijas ir vietas ar paaugstinātu bīstamību, kur ik brīdi notiek transportlīdzekļu kustība. Tāpēc CSDD izstrādāta kārtība, kas paredz gan transportlīdzekļa sagatavošanu tehniskās apskates veikšanai un ieteikumu uz to nedoties ar pasažieriem, gan klientu atrašanos transportlīdzekļa pārbaudes laikā noteiktās stingri ierādītās vietās drošības apsvērumu dēļ.

Valsts policija portālam TVNET norādīja, ka ap pulksten 13.20 likumsargi saņēma izsaukumu Siguldas novadā uz kādu iestādi, kur 1963. gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Peugeot", iespējams, apzināti bojāja vārtus, pēc kā tika bojāts arī automašīnu pacēlājs.

Par notikušo Valsts policija ir sākusi administratīvā pārkāpuma procesu un skaidro notikušā apstākļus.

Jau ziņots, ka trešdien sociālos tīklos sašūpoja incidents Siguldas CSDD tehniskās apskates stacijā. "Sadursme.lv" pausts, ka kāds kungs gados ar savu "Peugeot" jau trešo reizi nebija izgājis skati. Pirms mēneša vīrietis bija mēģinājis iziet tehnisko apskati Siguldā, taču inspektori bija izrakstā sarakstījuši virkni vērtējumu "2", jo automašīnas apakša bijusi pilnībā sarūsējusi.

Vīrietis jau tad esot bijis dusmīgs un "spolēdams" aizbraucis projām. Pēc tam vīrietis esot mēģinājis iziet tehnisko apskati Ogrē, taču arī tur viņam tas nav izdevies. Trešo reizi tehnisko apskati no jauna mēģināja iziet Siguldā, taču atkal neveiksmīgi.

Vīrietis esot pamatīgi sadusmojies, apbraucis ēkai un pilnā ātrumā triecies cauri tehniskās apskates vārtiem. Kungs esot apstājies uz pacēlāja un iesprūdis bedrē. Viņš esot mierīgi izkāpis no mašīnas, smēķēdams paņēmis magnetolu un devies projām.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu