VIDEO Tiek vākti paraksti par Babītes atdalīšanos no Mārupes novada (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Rindu māju projekta "Dižozola nami" būvdarbu teritorijā Mārupē nozāģēts valsts nozīmes aizsargājams dižozols.
Rindu māju projekta "Dižozola nami" būvdarbu teritorijā Mārupē nozāģēts valsts nozīmes aizsargājams dižozols. Foto: Paula Čurkste/LETA

Sākta parakstu vākšana par Babītes pagasta atdalīšanos no Mārupes. Iniciatīvas autore uzskata, ka reforma pašpietiekamajai Babītei neko nedod un tagad viņi esot atstāti novārtā, vēsta TV3 Ziņas. 

Iniciatīvas autore Dace Krastiņa saka: "Šobrīd Mārupes novads turpina attīstīt savu novadu, tikmēr Babīte tiek atstāta novārtā un netiek attīstīts neviens projekts. Uzskatu, ka ir pieļauta liela kļūda šajā administratīvās reformas likumā.

Mārupes novadā šīs parādsaistības pirms reformas bija apmēram 50 miljonu, kamēr Babītei tikai pieci. Līdz ar to šobrīd sanāk, ka Babītes iedzīvotāji šobrīd maksā par Mārupes ņemtajiem kredītiem un projektu attīstību."

"Tas bija nepareizi izdarīts. Kā dzīvojām, tā dzīvojam atsevišķi un patstāvīgi. Bet problēmas ar to nebija. Tas vienkārši tika darīts ātrumā," saka Babītes pagasta iedzīvotājs Ainārs.

Novada domē gan neuzskata, ka attiecības starp Mārupi un Babīti ir sašūpojušās, un uzskata, ka novads veiksmīgi attīstās jau jaunajās robežās.

Plašāk skatieties sižetā!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu