Video Izraēlas gaisa triecienos Sīrijā pie Homsas trīs ievainotie (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Izraēlas bruņotie spēki sestdienas rītā īstenoja gaisa triecienus Sīrijā pie Homsas pilsētas, ievainojot trīs civiliedzīvotājus, ziņoja Sīrijas valsts mediji.

Sīrijā notiekošā pilsoņkara laikā Izraēla ir īstenojusi simtiem gaisa triecienu Sīrijas teritorijā, galvenokārt vēršoties pret Irānas atbalstītiem spēkiem un Libānas kaujinieku grupējumu "Hezbollah", kā arī pret Sīrijas armijas pozīcijām.

Izraēla reti komentē šos triecienus, bet ir vairākkārt paziņojusi, ka neļaus savam galvenajam ienaidniekam Irānai paplašināt ietekmi Sīrijā.

"Ap plkst.0.50 (..) ienaidnieks Izraēla veica gaisa triecienu ar vairākām raķetēm no Ziemeļlibānas puses, uzbrūkot vairākām pozīcijām Homsas pilsētas apkārtnē," vēstīja Sīrijas valsts ziņu aģentūra SANA.

"Trīs civiliedzīvotāji tika ievainoti, aizdegās civila degvielas uzpildes stacija un sadega vairākas degvielas tvertnes un kravas mašīnas," ziņoja SANA, piebilstot, ka Sīrijas pretgaisa aizsardzības spēki pārtvēra dažas no šīm raķetēm.

Lielbritānijā bāzētā organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) paziņoja, ka Izraēlas raķetes iznīcināja Libānas grupējumam "Hezbollah" piederošu munīcijas noliktavu pie Dabaas militārās lidostas Homsas provincē.

SOHR neziņoja par cietušajiem, bet vēstīja, ka atskanēja skaļi sprādzieni, munīcijai noliktavā eksplodējot, un bija redzami ugunsgrēki šajā objektā.

Izraēla 2.aprīlī bija veikusi līdzīgus triecienus "Hezbollah" noliktavai Dabaas lidostas rajonā, nogalinot divus proirāniskus kaujiniekus un ievainojot piecus karavīrus, ziņoja SOHR.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu