Otrdien valsts lielākajā daļā brīžiem līs, gaidāms brāzmains vējš

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Otrdien, 2. maijā, Latvijā dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 11-16 metriem sekundē. Sākot ar Kurzemi, vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem, prognozē sinoptiķi.

Mākoņu sega kļūs biezāka un valsts lielākajā daļā brīžiem līs, vakarā Kurzemē laiks skaidrosies.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +12..+17 grādiem, pēcpusdienā Kurzemē tā noslīdēs līdz +5..+9 grādiem, vakarā visā valstī gaiss atdzisīs līdz +2..+8 grādiem.

Rīgā caur mākoņiem uzspīdēs saule, dienas otrajā pusē gaidāms īslaicīgs lietus, gaiss iesils līdz +15 grādiem, bet vakarā temperatūra pazemināsies līdz +6 grādiem. Dienvidrietumu vējš pāries ziemeļrietumu vējā, tā ātrums brāzmās brīžiem sasniegs 15 metrus sekundē.

Laikapstākļus nosaka ciklons un aukstā atmosfēras fronte. Gaisa spiediens 1009-1016 hektopaskāli jūras līmenī.

Otrdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no +2,5 grādiem Madonā līdz +10,1 grādam Liepājā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Saskaņā ar laika prognozēm otrdienas nakts un rīts ir vienīgais šonedēļ ar gaisa temperatūru visā Latvijā virs nulles.

Mākoņi daļēji sedz debesis, nav nokrišņu. Pūš lēns līdz mērens dienvidu vējš, piekrastē ar brāzmām līdz 14 metriem sekundē.

Rīgā agrā rītā gaisa temperatūra ir +6 grādi starptautiskajā lidostā un +9 grādi pilsētas centrā, dienvidu vēja ātrums brāzmās sasniedz aptuveni desmit metrus sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +8,8 grādiem Liepājā līdz +14,1 grādam Jēkabpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 1.maijā bija +32..+34 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -9..-11 grādi kalnos Skandināvijā un Alpos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu