FOTO un VIDEO ⟩ Kā izskatīsies Rīgas Centrālā dzelzceļa stacija un tās apkārtne pēc "Rail Baltica" izbūves? (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas dzelzceļa stacijas iecere "Rail Baltica" projektā
Rīgas dzelzceļa stacijas iecere "Rail Baltica" projektā Foto: Eiropas Dzelzceļa līnijas

"Rail Baltica" ieviešanas rezultātā Rīgas centrā tiks izveidots mūsdienīgs multimodāls satiksmes mezgls, kas palielinās mobilitāti, drošību, pieejamību, kā arī piešķirs Rīgai jaunus vaibstus, vizuāli un funkcionāli savienojot līdz šim ar dzelzceļa uzbērumu atdalītās pilsētas daļas, kā arī ar jaunu dzelzceļa tiltu ērti savienojot Daugavas abus krastus arī gājējiem un riteņbraucējiem.

Rīgas Centrālā mezgla izbūves plāns paredz Eiropas sliežu platuma dzelzceļa ievadīšanu Rīgas centrā, izbūvējot četrus jaunus sliežu ceļus, nodrošinot "Rail Baltica" starptautisko un lidostas savienojumu vilcienu, kā arī Latvijas reģionālo (starppilsētu un piepilsētas) vilcienu apkalpošanu.

Foto: Rīgas Centrālā dzelzceļa stacija pēc "Rail Baltica" izbūves

Tiks izveidota arī mūsdienu prasībām atbilstoša, estētiski pievilcīga un ērta stacijas infrastruktūra trīs līmeņos. Esošos peronus jeb platformas papildinās vēl divas jaunas platformas: visi peroni tiks paaugstināti, uzlabojot abu dzelzceļa platumu dzelzceļa lietotāju ērtības, iekāpjot vilcienos.

"Rail Baltica" projekts ir kā katalizators trases apkārtnē esošo teritoriju attīstībai, un tas ir licis pārvērst šo projektu no sliežu projekta uz attīstības projektu, kas maina apkārtnes. "Rail Baltica" izbūve dod impulsu pilsētas centra attīstībai.

2020. gada novembrī tika sākta "Rail Baltica" būvniecība Latvijā ar pirmo - sarežģītāko trases objektu - Centrālā mezgla izbūvi. Būvdarbus veic starptautiskā konkursa uzvarētājs - būvsabiedrība "BERERIX", kuru veido Beļģijas lielākais būvniecības uzņēmums "BESIX Group", nacionālais būvnieks "RERE Būve" un Itālijas uzņēmums "Rizzani de Eccher", projektēšanas un būvdarbu uzraudzību veic būvinženieri no "Egis-Deutche Bahn", bet būvprojekta ekspertīzi nodrošina vietējie eksperti no "Firma L4". Būvniecību veic, pamatojoties uz metu konkursā izvēlēto risinājumu.

Tas ir arhitektu biroja "PLH Arkitekter" sadarbībā ar COWI (Dānija) izstrādātais stacijas un tā apkārtnes attīstības projekta mets. "PLH Arkitekter" kā meta autori uzrauga ieceres īstenošanu.

Vizualizāciju autors: Eiropas Dzelzceļa līnijas

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu