Video "Mēs visi šeit, Hāgā, labprāt redzētu citu Vladimiru." Zelenskis uzstājas ar runu Starptautiskajā krimināltiesā (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien ieradās Amsterdamas Shipholas lidostā, sākot negaidītu vizīti Nīderlandē, un viņa darba kārtībā bija arī Starptautiskās krimināltiesas (SKT) apmeklējums, ziņoja Nīderlandes mediji.

Zelenskis, kuram šī ir pirmā vizīte Nīderlandē, nolaidās Shipholas lidostā pēc Ziemeļvalstu samita apmeklēšanas Helsinkos, vēstīja Nīderlandes ziņu aģentūra ANP.

ANP publicēja lidmašīnas fotogrāfiju un apgalvoja, ka tā ir Nīderlandes valdības lidmašīna, ar kuru atlidojis Zelenskis.

Zelenskis apmeklēja SKT Hāgā. Martā viņš bija izdevis orderi Krievijas prezidenta Vladimira Putina aizturēšanai.

Zelenskis pauda pārliecību, ka agresorvalsts Krievijas autoritārais līderis Vladimirs Putins Starptautiskajā Krimināltiesā Hāgā tiks notiesāts par kara noziegumiem.

"Cienījamā Nīderlandes tauta! Mēs esam ļoti priecīgi būt šodien šeit jūsu stiprajā valstī, brīvības un taisnīguma, pamata vērtību zemē," sacīja Ukrainas prezidents.

"Neapšaubāmi mēs visi gribam šeit redzēt citu Vladimiru. Hāgā. To, kas ir pelnījis, ka viņu notiesā par noziedzīgām darbībām. Tam ir jānotiek šeit starptautisko tiesību galvaspilsētā. Esmu pārliecināts, ka tas notiks, kad mēs uzvarēsim. Un mēs uzvarēsim," sacīja Zelenskis.

Ukraina nevar pieļaut hibrīdimunitāti kara noziedzniekiem vai hibrīdmieru, kas būtu saistīts ar karadarbības apturēšanu frontē, skaidroja prezidents.

"Tikai paliekošs miers, īsts miers, īsta brīvība, īsts taisnīgums. Tas ir tieši tas, kas mums šobrīd ir vajadzīgs," uzsvēra Zelenskis.

Zelenskim arī ir plānota tikšanās ar Nīderlandes parlamenta deputātiem un sarunas ar premjerministru Marku Riti, ziņoja ANP, atsaucoties uz vārdā nenosauktiem avotiem.

Nīderlande ir apsolījusi finansiālu un militāru atbalstu Ukrainai kopš Krievijas pilna apjoma iebrukuma sākuma 2022.gada februārī.

Nīderlande aprīlī paziņoja, ka kopā ar Dāniju nopirks 14 tankus "Leopard 2", lai piešķirtu tos Ukrainai, kura lūdz vairāk smago ieroču.

Zelenskis, trešdien apmeklējot Somiju, solīja, ka šis gads būs izšķirošs karā pret Krieviju.

"Es ticu, ka šis gads būs izšķirošs mums, Eiropai, Ukrainai, izšķirošs uzvarai," Zelenskis sacīja reportieriem kopīgā preses konferencē ar Somijas prezidentu Sauli Nīnisti.

Zelenskis arī noliedza, ka Ukraina būtu uzbrukusi Putinam, pēc Maskavas apgalvojuma par divu dronu notriekšanu, kas esot palaisti uz Kremli.

Nīderlandes valdības lidmašīna, kas uzņēma Zelenski, trešdien bija izlidojusi no Varšavas uz Helsinkiem, ziņoja NOS.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu