Maskavā novērotas problēmas ar GPS signālu. Taksometra vadītāji nespēj atrast ceļu (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Taksometri Maskavas centrā.
Taksometri Maskavas centrā. Foto: AFP/SCANPIX

Maskavā jau vairākas dienas novērotas problēmas ar GPS signāla uztveršanu, kas radījis pamatīgas galvassāpes taksometru pakalpojumu sniedzējiem.

Problēmas ar GPS signālu pamanījuši taksometra vadītāji ne tikai Maskavā, bet arī citviet reģionos. Autovadītāji pauda, ka mobilās vietnes vairs nespēj noteikt spēkratu atrašanās vietu pat Maskavas centrā. Šādas problēmas novērotas jau kopš 4. maija.

Eksperti pauda, ka tas varētu būt saistīts ar tehniskām problēmām satelīta sistēmu uztveršanā. Tas izraisījis pamatīgu sašutumu tūkstošiem autovadītāju, kuri ikdienā izmanto navigācijas lietotnes mobilajos telefonos.

"Ierīces redz GPS un GLONASS sistēmu satelītus, taču nesaņem datus no tiem. Tas nav tikai pilsētas centrā," pauda taksometra vadītāju "Telegram" čata radītājs Antons Maksimovs.

Pastāv iespēja, ka šīs problēmas radušās tāpēc, ka kāds ar nolūku Maskavas centrā bloķē satelīta signālus.

Taksometra vadītāji, kuri nepārzina pilsētu, nespēj saprast, kā nokļūt līdz klientiem. Savukārt taksometra pakalpojumu lietotņu lietotāji daudzos gadījumos braucienus atcēluši, jo viņiem rādījies, ka šoferi atrodas desmitiem kilometru attālumā, lai gan patiesībā viņi bija vien dažu minūšu attālumā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu