Berlīnes tiesa aizliedz Krievijas karogus pie memoriāliem Otrā pasaules kara atceres pasākumos (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Yuri KADOBNOV

Berlīnes tiesa pirmdien aizliedza Krievijas karogu un simbolu izmantošanu pie trim padomju memoriāliem Vācijas galvaspilsētā Otrā pasaules kara atceres pasākumos.

Augstākā administratīvā tiesa apliecināja, ka piekrīt policijai, kas bažījas, ka Krievijas karogi un Georga lentes var tikt interpretētas, kā Krievijas pret Ukrainu izvērstās agresijas simboli.

"Patlabanējā kontekstā tās var saprast kā simpatizēšanu karam" un "paust vēlmi lietot vardarbību", paziņojumā skaidroja tiesa.

Policija sākotnēji bija aizliegusi Ukrainas un Krievijas karogu atrašanos pie memoriāliem 8. un 9.maijā, kad tiek pieminētas Otrā pasaules kara beigas.

Policija skaidroja, ka "uz patlaban notiekošā Krievijas-Ukrainas kara fona jāsaglabā cieņa pret šiem memoriāliem un pieminekļiem".

Tomēr zemākas instances Berlīnes tiesa sestdien atcēla aizliegumu, pēc tam kad lēmumu bija pārsūdzējušas ukraiņu un krievu organizācijas, lēmumu pamatojot ar "atšķirīgu skatījumu uz mūsu draudu izvērtējumu".

Ukraiņu aktīvisti pauda gandarījumu par iespēju izmantot savus karogus, tomēr pauda bažas par atļaujas došanu Krievijas simboliem.

Vācijas ukraiņu jauniešu organizācija "Viče" norādīja, ka Georga lentes "kopš 2014.gada tiek izmantotas, lai attaisnotu un glorificētu Krievijas uzbrukumu Ukrainai".

Policija pārsūdzēja lēmumu par Krievijas simboliem, un augstākas instances tiesa pirmdien nolēma atstāt aizliegumu spēkā.

Lēmumu par atļauju lietot Ukrainas karogus pirmdienas lēmums neskāra, jo policija nebija pārsūdzējusi šī aizlieguma atcelšanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu