Lolita Čigāne nolēmusi izstāties no "Vienotības" (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kādreizējā Saeimas deputāte Lolita Čigāne
Kādreizējā Saeimas deputāte Lolita Čigāne Foto: Zane Bitere / LETA

Kādreizējā Saeimas deputāte Lolita Čigāne nolēmusi izstāties no partijas "Vienotība".

Sociālajos tīklos Čigāne norādījusi, ka šāds lēmums nav saistīts ar Valsts prezidenta vēlēšanām. Iesniegumā partijas valdei Čigāne norādījusi, ka lielais svītrojumu skaits 14.Saeimas vēlēšanās cita starpā apliecinot, ka pēc 2017.-208.gada krīzes partijā viņai nav sanācis tajā "ieaugt atpakaļ un iesakņoties". Čigāne "Jaunās vienotības" sarakstā kandidēja Rīgā ar 9.numuru, bet atkrita uz 27.pozīciju bez izredzēm iegūt deputāta mandātu.

"Tas saistīts arī ar manu redzējumu par "Vienotības" rīcībpolitiku - lai gan ļoti augstu novērtēju "Vienotības" spēju uzņemties valsts vadību krīzes situācijās, vēlos redzēt straujākas, iekļaujošākas, modernākas, proaktīvākas, vairāk uz tautas attīstību vērstas rīcības," norādījusi Čigāne.

Šādiem mērķiem viņa arī virzīšot savu turpmāko profesionālo darbību, nesot Latvijas vārdu pasaulē un darbojoties ar pilsoniskiem un nelieliem uzņēmējdarbības un izglītības projektiem Latvijā.

2022.gada 14.Saeimas vēlēšanās Čigāne kandidēja no apvienības "Jaunā Vienotība" saraksta, taču netika ievēlēta. Viņa bija deputāte 10., 11. un 12.Saeimas sasaukuma laikā.

Savulaik Čigāne darbojusies arī partijā "Kustība "Par!"", taču 2018.gadā no tās izstājās. Tāpat viņa bijusi organizācijas "Delna" padomes priekšsēdētāja.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu