Dažās upēs ūdens temperatūra sasniegusi +16 grādus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lucavsalas peldvieta
Lucavsalas peldvieta Foto: Edijs Pālens / LETA

Sestdienas rītā ūdens temperatūra peldvietās ir no +6 grādiem vietām Rīgas līča piekrastē līdz +16 grādiem dažās upēs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Zemākā ūdens temperatūra, +6 grādi, novērota Rojas ostā, savukārt Skultes ostā tā ir +8 grādi. Pārējās novērojumu stacijās Rīgas līča un atklātas jūras piekrastē ūdens temperatūra ir +10..+13 grādi.

Lielajos ezeros ūdens temperatūra sasniedz +10..+14 grādus.

Vairumā upju ūdens temperatūra ir +10..+16 grādu robežās.

Astoņos rītā augstākā ūdens temperatūra bija +15,5 grādi Aiviekstē pie Lubānas, +16,3 grādi Mūsā pie Bauskas un +16,4 grādi Lielupē pie Jelgavas.

Piektdienas pievakarē ūdens temperatūra Lielupē pie Mežotnes sasniedza pat +20 grādus.

Saulainā laikā siltākais ūdens ir vēlā pēcpusdienā un vakarā, zemākā ūdens temperatūra parasti ir agrā rītā, bet jūrā ūdens temperatūru visvairāk ietekmē straumes un vēja virziens.

Kā ziņots, oficiālā peldsezona Latvijā ik gadu sākas 15.maijā un noslēdzas 15.septembrī. Šajā laikā Veselības inspekcija uzrauga peldvietu ūdens kvalitāti.

Šobrīd pārbaudes rezultāti liecina, ka peldūdens kvalitāte atbilst prasībām visās oficiālajās iekšzemes un jūras peldvietās un mikrobioloģiskais piesārņojums nav konstatēts nevienā ūdens paraugā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu