Vidusskolēniem sākušies eksāmeni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien ar valsts pārbaudījumu latviešu valodā optimālajā līmenī un latviešu valodā un literatūrā augstākajā līmenī vidusskolas skolēniem sākas eksāmenu sesija.

Šajā nedēļā plānota arī augstākā līmeņa eksāmeni programmēšanā 17.maijā un sociālajās zinātnēs 19.maijā.

Jau vēstīts, ka šis ir pirmais mācību gads, kad eksāmenus atbilstoši jaunajam mācību saturam vidējās izglītības iegūšanai kārto 12.klases skolēni, un otrais gads, kad vidusskolas skolēniem ir iespēja kārtot arī obligātā līmeņa eksāmenus.

Maijā un jūnijā obligātā līmeņa centralizētos eksāmenus vidusskolas posmā kārtos vidēji 14 tūkstoši skolēni.

Lielākais kārtotāju skaits augstākā līmeņa eksāmenos 12.klasē ir svešvalodā - 7880 skolēni, latviešu valodā un literatūrā - 3512, kā arī matemātikā - 3029.

Valsts izglītības satura centrs norādīja, ka šogad būtiski pieaudzis kārtotāju skaits fizikā un ķīmijā - eksāmenu ķīmijā kārtos 970 skolēni, bet fizikā 958 skolēni. Tāpat sasniegts kārtotāju skaita rekords bioloģijā. To šogad kārtos 2355 skolēnu.

Šajā mācību gadā pirmo reizi tiešsaistē tiks kārtoti trīs augstākā līmeņa eksāmeni - programmēšanas eksāmens 17.maijā, ģeogrāfijas eksāmens 23.maijā un 24.maijā, kā arī eksāmens kultūrā un mākslā 14.jūnijā.

Lai iegūtu apliecinājumu par vispārējās vidējās izglītības apguvi, šogad jānokārto latviešu valodas, matemātikas un svešvalodas eksāmens vismaz optimālajā līmenī un divi eksāmeni no 14 piedāvātajiem augstākajā līmenī.

Arī vidusskolā eksāmena nokārtošanai jāiegūst vismaz 10% no kopvērtējuma.

9.klase savus eksāmenus uzsāks 24.maijā. Pirmie eksāmeni būs latviešu valodā un svešvalodā, bet jūnijā notiks eksāmens matemātikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu