Izraēlas armija Rietumkrastā nogalinājusi palestīnieti

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ALAA BADARNEH / EPA

Izraēlas karavīri pirmdien nogalinājuši palestīnieti okupētajā Jordānas upes rietumkrastā, paziņoja Palestīnas Veselības ministrija.

Ministrijas paziņojumā teikts, ka Izraēlas uzbrukumā Nablusā nogalināts 22 gadus vecais Salehs Mohameds Sabra un vēl citi palestīnieši ievainoti.

Savukārt Izraēlas armija paziņoja, ka veica operāciju Nablusā, kur plānoja demontēt māju. Tajā mājā esot dzīvojis vīrietis, kuru tur aizdomās par divu izraēliešu nogalināšanu februārī.

Armija norādīja, ka operācijas laikā tās karavīrus apmētāja ar akmeņiem un uz viņiem atklāja uguni, liekot raidīt atbildes šāvienus, kuru rezultātā trāpīts vienam palestīnietim.

Incidents seko pamieram, ar kuru noslēdzās piecas dienas ilgušas sīvas kaujas starp Gazas joslas palestīniešu grupējumu "Islāma džihāds" un Izraēlu. Sadursmēs nogalināti 35 cilvēki, no kuriem lielākā daļa ir palestīnieši.

Kopumā konfliktā šogad dzīvību zaudējuši vismaz 150 palestīnieši, 20 izraēlieši, ukrainis un itālis, liecina ziņu aģentūras AFP aplēses, kas balstītas abu pušu oficiālajos paziņojumos.

Palestīnieši pirmdien piemin Katastrofas jeb "Nakba" dienu, kad piemin 700 000 palestīniešu, kuri 1948.gadā aizbēga vai bija spiesti bēgt no mājām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu