"Atrasta "izvarota un noslepkavota"." Krāpnieka zvans satriec pazudušās Justīnes ģimeni (7)

Evija Hauka
, TVNET žurnāliste
CopyLinkedIn Draugiem X
Justīnes Reinikovas meklēšana Rogovkā
Justīnes Reinikovas meklēšana Rogovkā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pagājušajā nedēļā 5.maijā pazudušās septiņus gadus vecās Justīnes Reinikovas ģimeni sagaidīja vēl viens trieciens - 10. maija vakarā kāds vīrietis, uzdodoties par policijas darbinieku, piezvanīja meitenes vecmāmiņai un pateica, ka zina, kas noticis ar Justīni. Ģimene domā, ka viņš gribēja izkrāpt naudu. Valsts policijā apliecināja, ka vīrietis operatīvi aizturēts un viņam piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

5. maija vakarā Rēzeknes novada Rogovkas ciemā pazudušās septiņus gadus vecās Justīnes Reinikovas audžumamma Sandra Reinikova TVNET pastāstīja, ka pagājušajā nedēļā, 10.maijā viņas vīramātei, Justīnes vecmāmiņai, piezvanījis kāds vīrietis, kas stādījies priekšā kā Maltas iecirkņa policijas darbinieks un paziņojis, ka Justīne mežā atrasta “izvarota un noslepkavota”.

No sievietes, kas pēc saņemtās ziņas bijusi šoka stāvoklī, viņš izvilinājis personas kodu, mājas adresi, bet, kad sācis prasīt datus, saistītus ar piekļuvi bankas kontam, viņa apjautusi, ka sarunājas nevis ar policistu, bet krāpnieku.

“Tajā brīdī kaut kas nostrādāja un viņa saprata, ka policijas darbinieks neko tādu neprasītu,” stāsta Sandra. Sieviete piezvanījusi dēlam - Justīnes tēvam Vladimiram Reinikovam, kurš tajā brīdī bijis baznīcā, kur noticis aizlūgums par Justīnes atrašanu. Ģimene izsaukusi policiju un uzrakstījusi iesniegumu.

“Tie vispār nav cilvēki, kas spēj nodarīt ko tādu! Mums tagad ir bail, jo viņi zina mājas adresi.”

Sandra zina teikt, ka policija operatīvi izsekoja numuru, no kura tika zvanīts, un aizturēja zvanītāju.

Operatīvi aiztur

Valsts policijas Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē apliecināja, ka šī gada 10. maija vakarā kāds vīrietis, sazinoties ar bezvēsts prombūtnē esošās Justīnes Reinikovas ģimeni, apzināti sniedza nepatiesas, maldinošas ziņas par meitenes iespējamo atrašanās vietu, sevi uzdodot par it kā policijas darbinieku. Vīrietis apgalvoja, ka meklētā meitenīte esot atrasta mirusi mežā Maltas novadā. Šī informācija nekavējoties pārbaudīta un izrādījusies nepatiesa, vienlaikus, pārbaudot informācijas sniedzēju, konstatēts, ka ziņojis kāds 2004. gadā dzimis vīrietis huligāniskos nolūkos. Persona tajā pašā dienā atrasta, aizturēta, un vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Bezvēsts prombūtnē esošās meitenes meklēšana turpinās.

Policijā noskaidrots, ka maldīgo informāciju huligāniskos nolūkos sniedzis kāds 2004. gadā dzimis vīrietis, kurš jau vairākkārt iepriekš nonācis policijas redzeslokā par dažāda rakstura noziedzīgiem nodarījumiem un likumpārkāpumiem. 12. maijā vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Ar savām darbībām 2004. gada dzimušais vīrietis, izrādot necieņu pazudušās meitenes radiniekiem, rupji ignorēja vispārpieņemtās uzvedības normas un traucēja cilvēku mieru. Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231. panta par huligānismu, izmeklēšana turpinās.

Valsts policija turpina bezvēsts prombūtnē esošās meitenes meklēšanu un, kā līdz šim, rūpīgi pārbauda jebkuru saņemto un noskaidroto informāciju, aizvien kā pamatversiju notikušajam izvirzot pieņēmumu, ka meitenīte pati pametusi mājas pagalmu un devusies nezināmā virzienā.

Vienlaikus, ņemot vērā jau līdz šim veiktos pasākumus 5. maijā pazudušās Justīnes Reinikovas meklēšanai, kā arī apstākli, ka jau vairākkārt atkārtoti pārmeklēti vairāki apkārtnes apgabali, pagājušajā nedēļā mainīta meitenes meklēšanas taktika, vairs neizvēršot plašus meklēšanas pasākumus vidē ar pastiprinātu brīvprātīgo piesaisti, bet mērķtiecīgi apsekojot atsevišķas teritorijas un objektus. Bez tam Valsts policija ir regulārā saziņā ar tiem brīvprātīgajiem, kuri turpina meitenes meklēšanu apkārtnē.

Konteksts. 7. gadus vecā Justīne Reinikova pazuda 5.maija vakarā, pēc tam, kad ap 19.00 izgāja pagalmā, lai paspēlētos pirms gulētiešanas. Ap 20.00 viņas tēvs Vladimirs Reinikovs izgāja saukt meiteni mājās, bet viņas nekur nebija. Kopā ar kaimiņiem viņš nekavējoties sāka meklēt meiteni, ap 21.00 izsauca policiju, kas operatīvi sāka bērna meklēšanu. Ir pārmeklēta apkārtne vairāk nekā 20 kvadrātkilometru platībā, astoņi dīķi, no kuriem seklākie izsūknēti, bet dziļākos pārmeklējuši ūdenslīdēji, un tie aplūkoti ar zemūdens dronu palīdzību. Apskatītas visas akas apkaimē. Apkārtne tika pārmeklēta ar robežapsardzes helikopteriem. Meklēšanā izmantoja dronus ar termokameru. Bērnu meklēja Valsts policija, robežsargi, zemessargi, brīvprātīgie, kinologi ar suņiem.

Apraksts. Justīne bija ģērbusies īsā rozā virsjakā, baltā džemperī, melnās džinsa biksēs, melnos auduma apavos. Viņas augums ir 124 centimetri, meitenei ir gaiši mati līdz pleciem. Justīnei ir veselības problēmas - viņas teikto svešiem var būt grūti saprast.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu