NA plāno prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā ievēlēt sev pietuvinātu cilvēku, norāda eksperts (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Universitātes profesors Jānis Ikstens piedalās izdevuma "Latvija. Pārskats par tautas attīstību 2017./2018. Sabiedriskā labuma radīšana un kolektīvo resursu nosargāšana Latvijā" atvēršanas pasākumā Latvijas Universitātes un "Microsoft" Inovāciju centrā.
Latvijas Universitātes profesors Jānis Ikstens piedalās izdevuma "Latvija. Pārskats par tautas attīstību 2017./2018. Sabiedriskā labuma radīšana un kolektīvo resursu nosargāšana Latvijā" atvēršanas pasākumā Latvijas Universitātes un "Microsoft" Inovāciju centrā. Foto: Zane Bitere/LETA

"Nacionālā apvienība" (NA) ir izdarījusi stratēģisku izvēli, neatbalstot nevienu no patlaban izvirzītajiem prezidentu kandidātiem, tādējādi cerot otrajā kārtā izvirzīt sev pietuvinātu cilvēku, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" vērtēja Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes dekāns, politologs Jānis Ikstens.

Viņa ieskatā, NA "spēlē uz otro tūri", kurā koalīcijas visām pusēm nāksies izvirzīt kopīgu kandidātu. Tā kā NA ir ieņēmusi stratēģiski neitrālu pozīciju, partiju apvienībai ir labas izredzes virzīt sev pietuvinātu kandidātu.

Vienlaikus politologs Mārtiņš Daugulis raidījumā minēja, ka gan Uldis Pīlēns (AS), gan Edgars Rinkēvičs (JV) prezidentu velēšanās iet uz "pilnu banku".

Jau ziņots, ka koalīcijas politiķi pašlaik neredz iespēju vienoties par vienu kandidātu uz Valsts prezidenta vēlēšanu pirmo kārtu.

Valsts prezidenta vēlēšanas Saeimā notiks maija pēdējā dienā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu