Krievijai būs grūtāk pretoties Ukrainas uzbrukumam, jo spēki sakoncentrēti Bahmutā, prognozē ISW (1)

TVNET/LETA/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas karaspēks, domājams, pastiprina taktiskos uzbrukumus Bahmutas apkaimē, reaģējot uz Ukrainas armijas lokālajiem pretuzbrukumiem, kārtējā ziņojumā atzinis ASV Kara pētniecības institūta (ISW) analītiķi.

Tajā pašā laikā, tas varētu mazināt krievu iespējas atsist plašāku Ukrainas pretuzbrukumu citviet.

Par četru krievu bataljonu pārsviešanu Bahmutas virzienā ziņo vairāki krievu propagandisti-blogeri, un Doneckas apgabalā izveidoto Krievijas okupācijas iestāžu vadītājs Deniss Pušiļins to nosaucis par "flangu stabilizāciju".

Arī Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara pavēstījusi, ka Krievija Bahmutas virzienā pārsviež savas gaisa desantnieku apakšvienības. Viņa arī atzinusi, ka otrdien krievi Bahmutā esot guvuši nebūtiskus panākumus.

Kamēr krievi savus galvenos pūliņus īsteno Bahmutā, Ukraina vairākkārt uzsvērusi, ka pagaidām izvērš ierobežotas operācijas, skaidro ISW eksperti. "Krievijas spēku pārsviešana no citiem frontes sektoriem uz Bahmutas rajonu, domājams, ir reakcija uz Krievijā pastāvošajām bažām par frontes līnijas stabilitāti šajā rajonā, turpinoties [algotņu bandas] "Vagner" degradācijai uzbrukumā ar mērķi ieņemt Bahmutu," lasāms ISW ziņojumā.

Nelielie Ukrainas Bruņoto spēku panākumi Bahmutas apkaimē varētu būt pamudinājuši Krieviju turpināt šajā rajonā uzturēt taktiskos uzbrukumus. Vienlaikus "Bahmutas ieņemšanu" Kremlis plāno pasniegt kā "uzvaru" pirms iespējamās neveiksmes ukraiņu pretuzbrukuma laikā. Tādi taktiskie apsvērumi un Maskavas prioritāšu maiņa var graut plašākus Krievijas centienus atvairīt Ukrainas pretuzbrukumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu