FOTO Ķīnā konteineros atrod ļoti retus "Tesla Roadster". Izsolē cena sasniedz 750 000 dolāru (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: grubermotors.com/TVNET kolāža

Daudzi ļaudis gaidījuši "Tesla" "Roadster" modeļa nonākšanu automašīnu tirgū, un tāds brīdis ir pienācis. Tiesa, šie auto ir ļoti reti sastopami un to nonākšana tirgū ir patiešām interesanta, vēsta "Insider".

Ķīnā konteineros tika atrasti trīs pilnīgi nelietoti "Roadster" modeļi, kuri tur atradušies kopš 2010. gada. Visu trīs spēkratu nobraukums ir 0 kilometru.

"Gruber Motor Company" nolēmusi visus trīs ļoti retos auto izlikt izsolē. Līdz šim visaugstākā cena par visiem trīs modeļiem ir 750 tūkstoši ASV dolāru jeb aptuveni 691 tūkstotis eiro.

Kā liecina uzņēmuma rīcībā nonākusī informācija, kāds ķīniešu uzņēmējs 2010. gadā iegādājās trīs "Tesla Roadster" spēkratus. Pasūtījums tika veikts ar piegādi Ķīnā. Automašīnas tika pamestas konteineros un tā arī tur stāvēja vairāk nekā desmit gadus.

Foto: Ķīna konteineros atrod trīs reti sastopamas "Tesla" mašīnas

Pirmais "Roadster" modelis tika izlaists 2008. gadā, un to ražošana turpinājās līdz 2012. gadam. Tiek lēsts, ka kopumā tika pārdoti tikai aptuveni 2500 šādi modeļi.

Šī vēsts piesaistījusi arī "Tesla" ģenerāldirektoru Īlonu Masku, kurš tviterī atbildēja, ka šie auto kļūst arvien retāki.

Jau ziņots, ka 2018. gada 6. janvārī "SpaceX" veica pirmo savas "Falcon Heavy" raķetes testa lidojumu, ar ko kosmosā tika nogādāts Maska "Tesla Roadster".

Izrādās, ka sarkanajā elektromobilī bijis noslēpts neliela izmēra objekts, kas teorētiski savas funkcijas varētu pildīt miljoniem vai pat miljardiem gadu, turklāt ekstremālos apstākļos, kādi valda atklātā kosmosā vai uz tālām, vēl neiepazītām planētām.

Eksperti vēsta, ka ir grūti noteikt transportlīdzekļa precīzu atrašanās vietu, taču pastāv iespēja, ka to ir deformējis vai iznīcinājis meteorīts vai radiācija, vēsta raidsabiedrība CNN.

Dati liecina, ka automašīna bija pabeigusi aptuveni trīs un vienu ceturtdaļu cilpas ap Sauli un atradās aptuveni 327 miljonus kilometru no Zemes.

2020. gadā transportlīdzeklis pirmo reizi pietuvojās Marsam, pabraucot tam garām aptuveni 8 miljonu kilometru attālumā no planētas.

Šā gada 6. februārī automašīnas ceļš krustojās ar Marsa ceļu, lai gan pati planēta atradās Saules pretējā pusē.

Pagaidām maz ticams, ka līdz 2035. gadam rodsters pietuvosies citai planētai. 2035. gadā tas atkal pietuvosies Marsam, bet 2047. un 2050. gadā – Zemei, vēsta NASA dati.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu