Vīrietim par uzbrukumu krieviski runājošai ģimenei piespriež nosacītu cietumsodu (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Rīgas pilsētas tiesa piespriedusi nosacītu cietumsodu kādam vīrietim par uzbrukumu krievu valodā runājošai ģimenei, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Tiesa apstiprināja starp prokurori un apsūdzēto šogad martā noslēgto vienošanos un un tajā paredzēto soda veidu un mēru.

Tiesa apsūdzētajam piemēroja brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem un 3100 eiro sodu. Brīvības atņemšanas sods noteikts nosacīti ar pārbaudes laiku uz vienu gadu.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis izdarīja darbību, kas vērsta uz nacionālā naida un nesaticības izraisīšanu, kas saistīta ar vardarbību un draudiem, kā arī rupju sabiedriskās kārtības traucēšanu.

Pērn 14. maijā apsūdzētais, būdams alkohola ietekmē, atrodoties sabiedriskā vietā pamanīja tur esošus un viņam pirms tam nepazīstamus divus pieaugušus cilvēkus un viņu nepilngadīgo meitu, kura turēja rokās puķes. Ģimene sarunājās savā starpā krievu valodā. Tā šajā dienā bija iecerējusi atzīmēt bērna izlaidumu un apmeklēt Rīgā esošo muzeju.

Apsūdzētais piegāja pie minētās ģimenes un piedāvāja no viņa nopirkt Ukrainas hrivnas, uz ko saņēma atbildi, ka hrivnas nav nepieciešamas.

Tad ģimene devusies prom, bet apsūdzētais, izmantojot saņemto atteikumu kā ieganstu konflikta uzsākšanai, sāka sekot un pauda ģimenei aizskarošus un naidīgus izteikumus, kas bija vērsti pret krievu tautības cilvēkiem, un draudus nogalināt.

Apsūdzētais izteica tādas frāzes kā "krievu okupanti", "pazūdi no šejienes!", "okupants jobanijs", "fašists", "mēs tevi nogalināsim! Tu pie mums Latvijā esi atnācis" un "aizej uz Krieviju".

Sekojot ģimenei, apsūdzētais arī vairākkārt mēģināja ar dūri iesist vienam no pieaugušajiem pa galvu, taču tas  no minētajiem sitieniem izvairījies.

Turpinot savas noziedzīgās darbības, apsūdzētais ne mazāk kā divas reizes pagrūda pieaugušo un vienu reizi ar rokām satvēra viņu aiz spranda.

Minētās darbības piesaistīja garāmgājēju uzmanību, kuri informēja Valsts policiju, kā arī divi vīrieši apturēja varmāku, noguldot uz zemes līdz policistu ierašanās brīdim.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu