VIDEO Gājēji un velosipēdisti riskē, šķērsojot šoseju pie lidostas. Mudina izbūvēt "zebru" (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Iedzīvotāja Rīgā pie lidostas vērš uzmanību uz kādu, viņasprāt, absurdu situāciju - pie "Hampton Hilton" viesnīcas pāri šosejai nav gājēju pārejas, vēsta raidījums "Bez tabu".

"Tur ir divas pieturas (abās pusēs), sprauga nožogojumos ceļa vidū, cilvēki regulāri iet šurpu turpu, jo uz viesnīcu jātiek, bet dara to, riskējot ar savu dzīvību. Vienkārši vājprāts," raksta Ieva.

Raidījums aplūkoja iedzīvotājas norādīto vietu uz autoceļa P133 - redzams autoceļš ar pat sešām joslām, ieskaitot autobusu nobrauktuves pie pieturām. Perpendikulāri brauktuvēm izveidota šķietama gājēju pāreja, taču nekas nenorāda, ka šajā vietā mazāk aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem ir priekšroka. Līdz ar to ceļa šķērsošana šajā punktā ir nedroša.

To uzsver arī sastaptie gājēji, kuri norāda, ka šāda situācija pastāvot jau ilgāku laiku. Nokļūšana šosejas pretējā pusē nereti aizņemot pat vairākas minūtes. Tikmēr ziemā visu apgrūtinot sašķūrētais sniegs, jo izveidotās spraugas neviens netīrot. Visi kā viens uzsver, ka šeit nepieciešama gājēju pāreja.

Plašāk "Bez tabu" sižetā!

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu