Lietuvas portāls "15min.lt" piedāvā ekskluzīvu divdaļīgu interviju ar narkodīleri, kurš ir piekritis atklāti pastāstīt par šā nelegālā biznesa aizkulisēm. Otrajā daļā viņš pastāsta, kā sāka tirgoties, kas viņu uz to pamudināja, cik ar to nopelna, kā tiek apkrāpti pircēji un ko pats domā par narkotiku nodarīto kaitējumu.

Runātāja identitāte pēc viņa paša lūguma netiek publiskota, jo par intervijā sniegtajiem faktiem un informāciju viņam draudētu kriminālatbildība. Lai saglabātu avota anonimitāti, dažas detaļas intervijā ir apzināti izlaistas. Tāpat ir mainīti daži personas lietotie specifiskie vārdi, kuri varētu nodot runātāja identitāti. Saruna bieži novirzījās no viena jautājuma pie citas tēmas, tāpēc saruna ir loģiski sastrukturēta, nemainot domas, faktus un noskaņu. Intervijas pirmajā daļā intervētais pastāstīja, kā notiek narkotiku izplatīšana skolās un jauniešu vidū, kā tiek atrasts piegādātājs, kā narkotikas tiek nodotas klātienē vai slēptuvēs un kā vecākiem pamanīt, ka viņu atvases ir sākušas lietot narkotikas.

— Kas motivē sākt izplatīt?

— Ja bieži un daudz pīpē, tad jebkurā gadījumā piedāvāsi arī saviem draugiem. Ar tādiem piedāvājumiem iegūsti vairāk uzmanības, vairāk paziņu un kontaktu. Varbūt kāds draugs, zinot, ka viņam kādreiz kaut ko pārdevi, tevi uzaicinās uz kādu ballīti. Pārdošana nav tikai veids, kā iegūt naudu, bet arī saikne ar cilvēkiem. Īpaši tad, ja esi jauns un gribas draugus. Varbūt arī ir kādas problēmas ģimenē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X