Foto Madelēnas lieta: Portugālē sākta jauna meklēšanas operācija

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LUIS FERREIRA/REUTERS

2007.gadā pazudušās britu meitenītes Madelēnas Makanas lietā Portugāles policija pēc Vācijas kolēģu lūguma pārmeklēs rezervuāru, ko iespējamais slepkava apmeklēja ap meitenītes pazušanas laiku, vēsta raidorganizācija BBC.

Arades dambja apkārtnes pārmeklēšana sāksies otrdien. Dambis atrodas apmēram 50 kilometru attālumā no Praija da Lušas ciemata, no kura 2007.gada 3.maijā pazuda trīsgadīgā meitenīte. Policija pirmdien pēc pusdienlaika norobežoja vietu, kuru paredzēts pārmeklēt.

Meklēšanā iesaistīti apmēram 20 policisti, un paredzams, ka tā norisināsies divas dienas.

Iepriekšējos gados rezervuārs jau vairākkārt ticis pārmeklēts. Pirmoreiz tas tika darīts 2008.gadā, bet pēdējoreiz - 2014.gadā.

2020.gadā Vācijas policija paziņoja, ka izmeklē kāda vīrieša saistību ar Madelēnas lietu. 2022.gadā Portugāles prokurori 45 gadus veco Kristianu Brukneru oficiāli atzina par aizdomās turamo, taču viņam nav uzrādītas apsūdzības saistībā ar Madelēnas pazušanu. Brukners noliedz jebkādu saistību ar Madelēnas lietu.

Brikners šobrīd izcieš sodu par noziegumiem, kas saistīti ar narkotikām, taču viņam vēl piespriests septiņu gadu cietumsods par 72 gadus vecas sievietes izvarošanu.

Madelēna Makena 2007.gadā pazuda no ģimenes brīvdienu dzīvokļa Portugālē Praija da Lušas ciematā laikā, kad viņas vecāki ieturēja vakariņas kādā netālā restorānā. Tiek uzskatīts, ka viņa tikusi nolaupīta.

Madelēnai šomēnes būtu apritējuši 20 gadi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu