Sārts pieļauj, ka notiekošais Belgorodā ir pamatā informācijas operācija (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts
NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts Foto: Sintija Zandersone/LETA

Belgoradā notiekošais, iespējams, ir daļa no izvērsta, plašāka ukraiņu plāna, kas sagatavo augsni tālākam uzbrukumam, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Sārts pauda viedokli, ka Belgorodā notiekošais, pirmkārt, ir informācija operācija, jo faktiskais militārais uzbrukums ir mazāk nozīmīgā daļa. Uzbrukums pamatā sākts, lai pievērstu Krievijas uzmanību un varbūt panāktu spēku pārnešanu uz Belgorodas reģionu, kas atvieglotu atsevišķus frontes sektorus.

Digitālajā vidē šiem notikumiem ir diezgan liels efekts. Tomēr Kremļa kontrolētie televīzijas kanāli mēģina notušēt situāciju, pasniedzot to kā nenozīmīgu epizodi, kurai nav vērts pievērst uzmanību.

Eksperts pauda šaubas par to, vai iebrukumu Belgorodā varētu būt sarīkojuši tikai krievi vieni paši bez ukraiņu ziņas un atbalsta.

"Droši vien galvenais, ko ukraiņi ar šo mēģina panākt, – sēt tādu paniku vai nedrošības sajūtu gan Krievijas bruņotajos spēkos, gan Krievijas publikā, uz ko tad Kremlim nāktos reaģēt," teica Sārts. 

Eksperts norādīja, ka Krievijas informācijas telpā tagad jūtama nervozitāte. Turklāt redzami signāli, ka arī elite sāk gatavoties iespējamam zaudējumam. Viņi nav droši par uzvaru un varbūt gatavojas iespējamām nekārtībām valsts iekšienē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu